UDRUGA KRAPINJON

“Imaginarni putevi”: Garaža uz Krapinčicu dobila novi izgled, zahvaljujući dojmljivom radu mlade krapinske umjetnice Ivane Bajcer

Objavljeno: 10.04.2017. Jelena Jazbec

Početkom godine u Krapini je osnovana udruga Krapinjon, čiji su članovi do sada u raznim formacijama i suradnjama organizirali kulturne i edukativne sadržaje u središtu županije, a najveći od njih je višednevni festival Krapinjon, čije će se treće izdanje održati početkom lipnja na više krapinskih lokacija.

Više termina

Uz razne radionice, koncerte, predstave, pub kviz, izložbe te projekcije, jedan od važnih segmenata festivala je i street art, odnosno ulična umjetnost. Da bi se izbjegla prenatrpanost obavezama za vrijeme trajanja festivala, udruga je odlučila provesti street art u više različitih termina tijekom godine.
Tako je već održan prvi ovogodišnji street art, na garažama uz Krapinčicu, a realizirala ga je Ivana Bajcer, mlada krapinska umjetnica i studentica četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ivanin autorski rad nosi naziv “Imaginarni putevi”.
Neke od Ivaninih radova možete pogledati na Tumblr-u, a za mjesec dana u Krapinu ponovno dolazi autor famoznog murala koji prikazuje Dragutina Gorjanovića Krambergera, Vedran Štimac (PoliteBastART) iz Pule.

Umjetnički murali

– Derutne površine u Krapini polako zamjenjuju umjetnički murali u raznim bojama, nadamo se da građani prepoznaju rad i trud udruge te da će podržati Krapinjon u nastojanju da potakne kreativnost te želju za znanjem i kulturom – poručuju iz udruge Krapinjon.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba