U čast preminulom načelniku

Središnji park u Stubičkim Toplicama od danas nosi ime Vladimira Bosnara

Objavljeno: 08.04.2017. mladenmandic

Zrinka Košić Bosnar, supruga prerano preminulog dugogodišnjeg načelnika Stubičkih Toplica Vladimira Bosnara, danas je na središnjem trgu u Stubičkim Toplicama, pred mnoštvom građana otkrila spomen ploču s imenom parka koji od danas nosi ima po dugogodišnjem općinskom načelniku. Obnašatelj dužnosti načelnika Stubičkih Toplica Ivan Hren rekao je kako je prema odluci Vijeća i prema njegovom prijedlogu tzv. “Trg špica” preimenovan u Park Vladimira Bosnara.

– Mišljenja smo da je to najmanje što smo mogli napraviti za sve ono što je Vladimir Bosnar kroz sve ove godine napravio za Stubičke Toplice. On je u šest mandata bio načelnik i u vrijeme dok je on bio na čelnom mjestu u Općini, Stubičke Toplice su se počele dizati i napredovati. Napravljeno je puno toga, posebice na infrastrukturi. Izgrađen je dječji vrtić, dobili smo četiri zlatna cvijeta za najuređenije mjesto u Hrvatskoj do deset tisuća stanovnika. Na nama je da nastavimo njegov put i njegove ideje – rekao je Ivan Hren.

Čovjek od riječi

Župan Željko Kolar nadovezao se kako je Bosnar puno toga napravio za Stubičke Toplice i da ga je kroz osam godina koliko su surađivali, fascinirao svojom radnom energijom i poštenim pristupom jer bio je čovjek od riječi i sve što su se dogovorili, to je bilo i odrađeno.
O Vladimiru Bosnaru su govorili i njegovi dugogodišnji prijatelji, predsjednik Auto kluba Ina Delta Zagreb Berislav Čegelj, te u ime Planinarskog saveza Hrvatske Zvonko Lovreković koji su istakli da u organizaciji manifestacija koje su se dosad održavale u Stubičkim Toplicama, bez Vladeka Bosnara više nikad ništa neće biti isto.

15 udruga i izlagača

Inače, otkrivanje spomen ploče Vladimiru Bosnaru, održano je u sklopu manifestacije “Došel bu Vuzem“ koja se ove godine u Stubičkim Toplicama održava po treći put.
Na središnjem trgu u Stubičkim Toplicama, od danas Bosnarovom parku, okupilo se 15 udruga i izlagača iz topličkog kraja. Na sajmu je prezentirana raznolika ponuda eko – etno – eno proizvoda, prikaz očuvane tradicijske baštine i tradicijskih suvenira Udruge Hrvatska žena, kreativne rukotvorine učenika zadruge “Bobi”, Dječjeg vrtića Zvirek i Društva „Naša djeca“ Stubičke Toplice te umjetničke pisanice Marije Čukelj.
Posjetitelji su mogli uživati i u ponudi tradicijskih kolača Udruge Hrvatska žena i Udruge umirovljenika, uskrsnog cvijeća. Mještanima se obratio i stubički župnik Ivica Šestak koji je svima koji su došli uputio prigodnu korizmenu poruku, čestitao Uskrs te blagoslovio ukrasnu stubičku pisanicu, simbol života, oslikanu motivima kulturno ‐ povijesne baštine Stubičkih Toplica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba