10. SAJAM POSLOVA U KRAPINI

“Od kada se vodi statistika Zavoda, nikada nije bilo više slobodnih radnih mjesta – trenutno ih ima 444”

Objavljeno: 06.04.2017. Jelena Jazbec

Više od 90 izlagača, od čega 49 poslodavaca s područja čitave Krapinsko – zagorske županije, te tri poslodavca izvan naše županije, predstavilo se na jubilarnom 10. Sajmu poslova održanom u krapinskoj sportskoj dvorani.
Prilikom otvorenja, v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić istaknuo je kako su trenutno u Krapinsko – zagorskoj županiji otvorena 444 slobodna radna mjesta te kako se situacija u Zagorju popravlja iz godine u godinu, što dokazuje i činjenica da je nezaposlenost u odnosu na “crnu” 2013. godinu, kada je na Zavodu za zapošljavanje bila prijavljena 9131 nezaposlena osoba, smanjena za više od 50 posto, odnosno, prema podacima s konca veljače, nezaposleno je 4300 Zagoraca. Dodao je i kako, od kada se vodi statistika Zavoda, unatrag 30 godina, nikada u ponudi nije bilo više slobodnih radnih mjesta, a upravo Sajmovi poslova savršena su prilika za sve koji još uvijek traže svoju priliku na tržištu rada, da uspostave neposredan kontakt s poslodavcima, u neformalnoj atmosferi i bez straha.

“Zapošljavamo stručne ljude”

Među poslodavcima koji se već nekoliko godina predstavljaju na Sajmu poslova, je Presečki Grupa iz Krapine.
– Smatram da je ovo dobra prilika da predstavimo lokalnoj zajednici koje potrebe za zapošljavanjem imamo, da vidimo što nude ostali gospodarstvenici iz našeg kraja, i da razmijenimo iskustva. Trenutno zapošljavamo vozače autobusa, automehaničare i pekare – rekao nam je Rudolf Presečki iz Presečki grupe, istaknuvši kako nije je odaziv na Sajam mogao biti i veći.
Doris Voldin iz Hotela Matija Gubec otkrila nam je kako u njihovom poduzeću trenutno postoji najveća potreba za zapošljavanjem konobara.
– Tražimo stručne ljude u području ugostiteljstva, i, nažalost, mislim da se danas ovdje moglo odazvati više kandidata, koji bi pokazali veći interes – zaključila je.

Razmjena kontakata

Luka Cvetko (21) iz Zlatara godinu je dana radio poslove skladištara u Zlatar Bistrici, a sada je prijavljen u evidenciju Zavoda za zapošljavanje.
– Po zanimanju sam tehničar za logistiku i špediciju, a danas sam ovdje došao da se informiram, razmijenim kontakte s poslodavcima, a možda pronađem i posao. Do sad sam predao tri molbe – otkrio nam je.
Tomica Dolšak (46) iz Tuheljskih Toplica završio je školu za pomoćnog bravara, a kasnije je i sam platio informatički tečaj, no i dalje traži svoju priliku na tržištu rada.
– Predao sam danas neke molbe, pa ćemo vidjeti. Ako ne bude ništa, i dalje ću redovito pratiti natječaje na stranici HZZ-a – rekao je.
Osim upoznavanja poslodavaca, nezaposleni su mogli sudjelovati i na okruglim stolovima, radionicama, forumima, tribinama i prezentacijama, održan je Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike završnih razreda srednjih škola.



KRAPINSKO – ZAGORSKI ŽUPAN ŽELJKO KOLAR:

Zagorje velikim koracima kreće prema naprijed

Sajam poslova otvorio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Lijepo je slušati pozitivne brojke i moram reći da se vidi da Zagorje velikim koracima kreće prema naprijed. Županija, općine i gradovi moraju stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i opet ponavljam, treba riješiti problem neusklađenosti ponude i potražnje, jer moramo djecu prestati školovati za burzu rada – rekao je.



GRADONAČELNIK KRAPINE ZORAN GREGUROVIĆ:

Za pad nezaposlenosti zaslužni su naši poduzetnici i obrtnici

Zadovoljstvo pozitivnim brojkama koje se odnose na smanjenje nezaposlenosti na području Zagorja, izrazio je Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, koja je već desetu godinu zaredom domaćin ovog Sajma.
– Moram istaknuti zadovoljstvo činjenicom da je u zadnje četiri godine čak 500-tinjak više zaposlenih kod poslodavaca sa sjedištem na području grada Krapine. Uvijek ponavljam, za pad nezaposlenosti nismo zaslužni mi političari, nego prvenstveno naši poduzetnici i obrtnici, a na nama je da im osiguramo zemljišta za izgradnju novih hala i olakšamo im otvaranje novih radnih mjesta – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba