Odigrana utakmica za Ivonu

Iz Dubrovnika stižu ohrabrujuće vijesti – terapija robotima daje znakove poboljšanja

Objavljeno: 06.04.2017. mladenmandic

Ekipe veterana krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i veterana NK Dinama, u novoj sportskoj dvorani u Zaboku odigrali su humanitarna malonogometnu utakmicu za pomoć teško bolesnoj šestogodišnjoj Ivoni Knezić iz Klanjca u akciji “Zajedno za Ivonu”.

Ivona Knezić boluje od cerebralne paralize i još nije prohodala i već tri tjedna nalazi se na rehabilitaciji u Dubrovniku, u Poliklinici Glavić, na liječenju pomoću robota koji je uči hodati. Na utakmici se okupilo nešto manje od tisuću posjetitelja koji su kupnjom simbolične ulaznice od 20 kuna pomogli Ivoni za troškove liječenja. Iako je rezultat bio u drugom planu recimo da su Dinamovci za koje su među ostalim igrali Mario Jozić, Drago Vabec, Alen Peternac, Branko Strupar, Dalibor Poldrugač, Hrvoje Štrok i ostali pobijedili županovu ekipu sa 7:2.

Za domaćine su, osim kapetana Željka Kolara, među ostalim nastupili Ivica Antolić, Željko Hohnjec, Tihomir Vančina, Bruno Čižmek, rektor marijabistričkog Svetišta Domagoj Matošević, a na golu je bio i Ivonin otac Krešo Knezić koji je prije sedam i više godina branio za tadašnju klanječku Predionicu. Za Dinamovce tri gola postigao je Alen Peternac, dva Branko Strupar, a po jedan Željko Pavlović i Hrvoje Štrok. Za županovu ekipu strijelci su bili Stipe Soldić i Tihomir Vančina.

Otac Krešo zahvaljuje

Nakon utakmice Ivonin otac Krešo Knezić rekao nam je kako će Ivonino liječenje vjerojatno potrajati najmanje tri mjeseca, a s njom u Dubrovniku su i majka Melita i 17-mjesečni brat Filip i u privatnom su smještaju.
– Čujem se svakodnevno s obitelji i mogu reći da terapija robotima daje ohrabrujuće rezultate – već ima znakova poboljšanja. Jako sam zadovoljan odazivom i zahvaljujem svima koji su kroz ovu akciju svojim novčanim prilozima pomogli liječenju naše Ivone, posebno klanječkom Društvu „Naša djeca“ koje je i pokrenulo cjelokupnu akciju. Dosad je prikupljeno oko 70 tisuća kuna i mislim da će se ovom akcijom sada skupiti dovoljno novca – rekao nam je otac Krešo. Župan Željko Kolar rekao je pak kako je rezultat bio u drugom planu, te da je najvažnije da iz Dubrovnika dolaze ohrabrujuće vijesti. Dodao je da ako bude potrebno i ako će liječenje potrajati duže nego što je predviđeno, neće se stati s akcijom.

Za Dinamov dres 3100 kuna

Kapetan Dinamovih veterana Dalibor Poldrugač rekao je nakon utakmice kako su županovoj ekipi dali sedam golova i to stoga što bi Ivona uskoro trebala proslaviti sedmi rođendan.

– Igramo uglavnom humanitarne i revijalne utakmice i drago mi je da smo mogli pomoći Ivoni i njezinoj obitelji i želim joj što brži oporavak – rekao je Poldrugač. Inače u poluvremenu je održana i aukcijska prodaja Dinamova dresa s potpisima svih igrača i izlicitiran je do svote od 3100 kuna, a kupio ga je Nenad Kučiš za svog sina Juru. U programu su prije utakmice nastupile i Svetokriške mažoretkinje. U svrhu prikupljanja donacija za pokriće troškova terapija male Ivone Knezić, još uvijek je otvoren i poseban žiroračun – IBAN HR8223600003117144334, Melita Knezić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba