PREGRADSKA UDRUGA CUG

Volonteri uredili pristupne staze, postavili koševe za smeće i pripremili igralište za nadolazeću sezonu odbojke na pijesku

Objavljeno: 05.04.2017. Jelena Jazbec

U Pregradi je održana prva od predviđene dvije radne akcije udruge CUG. Naime, udruga je ostvarila pravo na financijsku podršku za projekt “Mi graditelji”, u sklopu kojeg će se urediti igralište na prostoru Osnovne škole Janka Leskovara. Projekt financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, na temelju natječaja za građanske akcije “Naš doprinos zajednici”, za organizacije sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko – goranskoj, Karlovačkoj, Sisačko – moslavačkoj i Krapinsko – zagorskoj županiji. Udruga CUG je za taj projekt također ostvarila sredstva na natječaju Zagorskog vodova, za projekt “Bacimo lopticu i zaigrajmo”, te je dio sredstava prikupila od donacija pravnih osoba.

Rekreativni turnir

Na prvu radnu akciju odazvalo se 20-ak volontera, koji su uredili pristupne stazice od odbojkaškog igrališta do streetworkout parka, postavili koševe za smeće i pripremili odbojkaško igralište za nadolazeću sezonu odbojke na pijesku. Sljedeća akcija održat će se ove subote, a planira se postavljanje klupica, sadnja ukrasnog drveća te uređenje betonske podloge za stolove za stolni tenis.
Završetak akcije planira se postavljanjem stolova za stolni tenis i organizacijom rekreativnog turnira, na koji će biti pozvani svi građani željni sporta, zabave i druženja.

Proširenje sportskih sadržaja

– Postavljanjem stolova za stolni tenis, napravit će se još jedan korak u uređenju i proširenju sportsko – rekreativnih sadržaja grada Pregrade, te će svi građani željni rekreacije i zdravijeg načina života dobiti mjesto više na kojem će se moći okupljati – poručuju iz CUG-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba