Rođendan DND-a Konjščine

Šime Strikoman, uz pomoć čak 500-tinjak statista, snimio 549. milenijsku fotografiju “Djeca Konjščine”

Objavljeno: 05.04.2017. Alen Brodar

Povodom obilježavanja pet aktivnih godina rada te 63 godine postojanja, Društvo “Naša djeca” Konjščina pozvalo je u goste poznatog vodičkog fotografa Šimu Strikomana, koji je u utorak snimanjem svoje 549. milenijske fotografije “Djeca Konjščine”, kod Starog grada u Konjščini, ovjekovječio oko 500 mladih i nešto starijih statista, koje su tako postali dio Strikomanovog milenijskog svijeta, a Konjščina je time postala 191. Milenijsko mjesto.

Pridružili se sumještani

Snimanju su prisustvovali učenici osnovne škole, srednje škole te vrtićka djeca i njihovi učitelji i voditelji, kojima su se pridružili i ostali sumještani.
Svi zajedno, obučeni u prikladne bijele majice, oblikovali su oblik konja koji je simbol mjesta, a ujedno se nalazi i na grbu Konjščine.
– Djeca i svi ostali statisti pažljivo su slušali naputke s vrha visoke dizalice JVP-a Zabok, odakle je Šime dirigirao i snimao. A da bi uzbuđenje bilo veće, cjelokupno događanje snimila je i ekipa HTV-a, na čelu s režiserom Željkom Sarićem, koja je snimala dio emisije ‘Profesije osobno’ i za tu prigodu izabrala baš Konjščinu – rekli su u DND-u, zahvaljujući svima na potpori.
– Puno zahvala djeci, najmlađima iz vrtića, osnovnoškolcima te srednjoškolcima – svi su bili divni i strpljivi. Zahvale njihovim roditeljima na razumijevanju i samim time na suradnji. Velike zahvale tetama iz vrtića,učiteljima osnovne i srednje škole te njihovim ravnateljima. Posebna zahvala Općini Konjščina i načelniku Mirku Krznaru, a hvala i sponzorima te Vatrogasnoj postrojbi iz Zaboka! I šećer na kraju – najveća zahvala Šimi Strikomanu i Editi na ideji i realizaciji naše i njihove 549. milenijske fotke! – zahvalili su se u DND-u i na svojoj Facebook stranici.

Dobro raspoloženje

Dodali su da su Šime Strikoman i njegova supruga Edita bili izrazito raspoloženi te su svoje dobro raspoloženje prenijeli na sve sudionike, tako da je snimanje prošlo u veselom duhu, a spojem nekoliko generacija kod Starog grada u Konjščini prenosio se duh zajedništva na sve prisutne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba