DVD Gornja Šemnica

Na sve četiri čelne funkcije u Društvu – izabrane žene

Objavljeno: 05.04.2017. mladenmandic

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Gornje Šemnice pravi je kuriozitet među vatrogasnim društvima, barem što se tiče Zagorja. Naime, vatrogastvo se oduvijek smatralo nekako muškim zanimanjem, a u Gornjoj Šemnici su pak na sva četiri čelna mjesta njihovog društva, izabrane žene. Na 66. Izbornoj skupštini, u rukovodeći kadar DVD-a za sljedeće četiri godine tako je za predsjednicu izabrana Jelena Veseljak, vatrogasna časnica, zapovjednica je Danijela Rukav, također vatrogasna časnica, tajnica je Sonja Grobotek – vatrogasna dočasnica I. klase, a za blagajnicu je izabrana Petra Vuzem – vatrogasna dočasnica.

Smjena generacija

– Cure su u zadnjih nekoliko godina među najaktivnijim članovima DVD-a, bilo kroz aktivnosti vatrogasnih natjecanja, obilježavanje svečanosti, osposobljavanja, intervencije ili druge vatrogasne aktivnosti. Kroz osposobljavanja, stekle su sve potrebne vještine i znanja koja će im trebati za dobar i kvalitetan rad u vatrogastvu. Na podršku u svom radu uvijek mogu računati i na staro rukovodstvo, koje je poduprlo novi način razmišljanja i stav da DVD-u treba promjena generacija i svježina u rukovodstvu društva. To su svi članovi jednoglasno i prihvatili. Doista su rijetka dobrovoljna vatrogasna društva gdje se žene nalaze na odgovornim funkcijama, a posebice, da su baš na svim čelnim pozicijama upravo žene – rekao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić, inače i sam član ovog DVD-a.

Odmah prionule poslu

Dodao je kako su nakon izbora na čelna mjesta DVD-a, cure jako aktivne i odmah su prionule poslu. Tako su već mještanima pomagale i dežurale prilikom spaljivanja korova i niskog raslinja, a bile su i na dvije vatrogasne intervencije.
Osim izbora novog ženskog rukovodstva, na Skupštini je za počasnog predsjednika DVD-a izabran Branko Risek, koji je svojim dosadašnjim radom i zalaganjem doprinio razvoju Društva, kroz izgradnju doma, nabavku vozila, vođenjem ženske A ekipe na državno natjecanje i još mnogo drugih aktivnosti u vatrogastvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba