MEĐUNARODNO NATJECANJE

Prva mjesta osvojili mladi puhači Hrvoje Grah, Martin Drenški, Alan Hussein i Luka Halužan

Objavljeno: 03.04.2017. Jelena Jazbec

Mladi zagorski glazbenici uspješno su se predstavili na Međunarodnom natjecanju puhača “Varaždin Woodwind&Brass”, koje u baroknoj palači Erdödy organizira Glazbena škola u Varaždinu. Osim natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovali su i mladi glazbenici iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Njemačke, Turske i Češke.
Zagorci su osvojili prva mjesta u nekoliko kategorija. Hrvoje Grah iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok bio je prvi u sviranju roga (kategorija D). Prva nagrada otišla je i u Glazbenu školu Pregrada, čiji je polaznik Martin Drenški pobijedio u sviranju trube (kategorija C). U kategoriji E, prva nagrada otišla je Alanu Husseinu iz ŠUDIGO-a, a to je mjesto podijelio s još jednim Zagorcem, Lukom Halužanom, inače polaznikom Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu.
Druga mjesta pripala su Nikoli Kuharu (Osnovna glazbena škola pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, tuba), Kristini Tuškan (OGŠ pri OŠ K. Š. Gjalskog, truba), Davidu Janžeku (OGŠ pri OŠ Augusta Cesarca Krapina, truba), Karlu Firštu (OGŠ pri OŠ K.Š. Gjalskog, truba), Luki Budjaku (ŠUDIGO, truba), Emilu Špacu (GŠ Pregrada, truba), Filipu Budiću (OGŠ pri OŠ K.Š. Gjalskog, klarinet) i Luki Horvatu (GŠ Pregrada, saksofon).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba