Županija i HZZ

Na Sajmu poslova u četvrtak sudjelovat će 86 izlagača, od toga 45 poslodavaca

Objavljeno: 03.04.2017. mladenmandic

U Krapini je danas održano potpisivanje ugovora između Krapinsko – zagorske županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za jubilarni deseti krapinski Sajam poslova, koji će se održati ovog četvrtka od 10 do 14.30 u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. Županija će za održavanje Sajma kao pokrovitelj osigurati 30 tisuća kuna.

Radionice i tribine

– Kroz ovaj Sajam, HZZ potiče direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja. Kroz ovogodišnji Sajam poslova, organizirat će se niz radionica i tribina za nezaposlene osobe i učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola gdje će možda maturanti nakon završetka školovanja moći pronaći svoj prvi posao, a učenici osnovnih škola se pak odlučiti koje zanimanje odabrati. Ove godine na Sajmu će biti ukupno 86 izlagača, od čega 45 poslodavaca i to uglavnom iz Zagorja – rekao je predstojnik HZZ-a Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić.

Dugogodišnji partneri

Župan Željko Kolar istaknuo je kako su Županija i Zavod dugogodišnji partneri na različitim projektima kojima je cilj smanjenje nezaposlenosti, pa se u posljednje četiri godine taj broj skoro prepolovio – s 8500 2013., na 4300 2017. godine.
– Najviše zasluga za smanjenje nezaposlenosti imaju naši obrtnici i poduzetnici, koji su u vrijeme gospodarske krize uspjeli sačuvati radna mjesta i ulagati u edukaciju ljudi i nove tehnologija, ali i Županija im je bila pri ruci svojim aktivnostima, kroz sufinanciranje kamata za kredite i ostalim mjerama. To je dalo rezultata i naši poduzetnici danas vape za stručnom radnom snagom – rekao je među ostalim župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba