Potpisivanje ugovora Županije

Za projekte promicanja istine o Domovinskom ratu te podizanja kvalitete života branitelja, osigurano 200 tisuća kuna

Objavljeno: 31.03.2017. mladenmandic

U prostorijama Krapinsko – zagorske županije, župan Željko Kolar s predstavnicima braniteljskih udruga potpisao je ukupno 200 tisuća kuna vrijedne ugovore o financiranju braniteljskih udruga za projekte udruga usmjerene na očuvanje digniteta i promicanje istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete života hrvatskih branitelja.

Devet udruga

Na raspisani javni poziv prijavilo se devet udruga. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina dobila je 20 tisuća kuna, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” Stubičke Toplice 28 tisuća kuna, Udruga branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Gornja Stubica 22 tisuće kuna, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije Sveti Križ Začretje 20 tisuća kuna, Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije Zabok 28 tisuća kuna, Udruga branitelja Domovinskog rata Kumrovec – Zagorska Sela 21 tisuću kuna, Udruga ratnih veterana Prve gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko – zagorske županije Zabok 25 tisuća kuna, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko – zagorske županije sa sjedištem u Oroslavju 23 tisuće kuna, te Udruga veterana 103. brigade Hrvatske vojske sa sjedištem u Zlatar Bistrici, 13 tisuća kuna.

50 tisuća kuna više

Svi predstavnici udruga koji su došli na potpisivanje ugovora zahvalili su se na dodijeljenom novcu, a župan Kolar istaknuo je kako se uvijek mora naći novca za ljude koji su skoro goloruki krenuli u obranu domovine te kako je ove godine izdvojeno 50 tisuća kuna više nego lani. Osim ovih potpora, dodao je Kolar, Županija također izdvaja i 80 tisuća kuna za obilježavanje obljetnica pada Vukovara i Škabrnje, za posjete mjestima na ratištu gdje su se predstavnici pojedinih udruga borili, kao i za namještanje prostora za branitelje, uvođenje centralnog grijanja i sl. Dodao je i kako sve jedinice lokalne samouprave, uz financiranje sporta, kulture i drugih programa, moraju u svom proračunu naći novac i za financiranje braniteljskih udruga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba