Skupština Matice umirovljenika

Predsjednik Kovačić: Umirovljenici Maticu zaista doživljavaju kao svoju organizaciju i zaštitnicu, koja se dosljedno bori za njihova prava i interese

Objavljeno: 31.03.2017. zagorjeinternational

U hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je skupština Matice umirovljenika Hrvatske. Matica umirovljenika Hrvatske sastoji se od 379 udruga, u koje je učlanjeno 279 tisuća članova.

Zaostajanje rasta mirovina

Predsjednik Josip Kovačić istaknuo je da umirovljenici Maticu zaista doživljavaju kao svoju organizaciju i zaštitnicu, koja se dosljedno bori za njihova prava i interese. Još je jednom upozorio na nepovoljan odnos prosječne mirovine i prosječne plaće te zaostajanje rasta mirovina za rastom plaća te je rekao da se Matica umirovljenika Hrvatske nastavlja boriti za rast mirovina, kao i da će u narednom razdoblju predložiti niz dodatnih mjera za poboljšanje položaja umirovljenika, poput mogućnosti da umirovljenik uz svoju, zadrži i do 50 posto mirovine preminulog partnera, ukidanje instituta dosmrtnog uzdržavanja te gradnju većih kapaciteta staračkih domova te participiranje države, županija, gradova i općina u plaćanju takve vrste smještaja.

Suradnja od 2001. godine

Okupljene predstavnike najveće organizacije civilnog društva u Hrvatskoj pozdravila je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.
– Mi u Krapinsko – zagorskoj županiji još od 2001. godine radimo s udrugama umirovljenika, trudimo se prepoznati sve vaše potrebe te postići zajedništvo mladih, srednjih i zlatnoga doba – ono bez čega nema ni sretnih ni zadovoljnih ljudi – rekla je Hubicki.
Na Skupštini Matice umirovljenika Hrvatske bili su i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek izaslanica ministra rada i mirovinskog sustava Mirna Kožul Ugarković, izaslanica gradonačelnika Zagreba Ana Stavljenik Rukavina, izaslanik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ante Babić, predsjednik Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe Anto Gavranović, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović te brojni drugi gosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba