ŽARKO TUŠEK

“Ovo je jeftini predizborni populizam – župan Kolar, SDP i partneri glavni su krivci za poražavajuće brojke zagorske poljoprivrede”

Objavljeno: 31.03.2017. Jelena Jazbec

Predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek reagirao je na objavljeni natječaj Krapinsko – zagorske županije za potporu povećanju stočarske proizvodnje na području županije za 2017. godinu. Nazvao je taj potez “populističkim istupom župana Kolara i Krapinsko – zagorske županije, u kojem je, svjesno ili nesvjesno, otkrivena sva tragedija stanja u poljoprivrednoj proizvodnji, u konkretnom slučaju, s naglaskom na stočarstvo.”

“Mjere za budućnost”

– Umjesto da gospodin Kolar javno govori o svojim rezultatima te rezultatima SDP-a i koalicijskih partnera, kako u svom mandatu, tako i u proteklih petnaest godina u kojima je već obnašao dužnosti u županijskom poglavarstvu, on danas ponovno nudi mjere za budućnost. Zaboravlja li gospodin Kolar naziv dužnosti koju obnaša već četiri godine i dužnosti koje je radio u godinama koje su prethodile njegovom župovanju i koji su njegovi potezi kojima je pokušao spriječiti ovakvo stanje? Što su učinili za zagorsku poljoprivredu u vremenu kada su kao SDP obnašali vlast u državi, na čelu s tadašnjim ministrom poljoprivrede Jakovinom i njegovom zamjenicom iz SDP-a KZŽ, gospođom Španjol? – pita se Tušek, koji je ovaj natječaj nazvao “jeftinim predizbornim populizmom” te još jednim “masterplanom” župana Kolara, koji bi trebao zaživjeti i dati rezultate za desetak godina.”

“Neka govore o rezultatima”

Tušek ističe kako su “župan Kolar, SDP i partneri, glavni krivici za poražavajuće brojke zagorske poljoprivrede i činjenicu da je Krapinsko – zagorska županija od kraja punog života i obrađenosti zemlje, postala regija puste zemlje, zapuštenih seoskih domaćinstava, bez razvijenog stočarstva i bez bilo kakve strateški osmišljene i realizirane poljoprivredne proizvodnje.”
– Umjesto da najavljuju mjere u budućnosti, neka govore o rezultatima koji su iza njih. A oni su, i to jasno govore brojke, poražavajući – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba