Posljednja prezentacija zanimanja

“Vrijeme je da prestanemo školovati djecu za burzu rada”

Objavljeno: 30.03.2017. mladenmandic

I ove godine održana je prezentacija deficitarnih obrtničkih zanimanja, koja je odrađena u svim zagorskim osnovnim školama. Posljednja među njima održana je ove srijede u OŠ Sveti Križ Začretje, uz prisustvo župana Željka Kolara, predsjednika županijske Obrtničke komore Davora Pleška i predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca. Predstavljena su zanimanja, odnosno, programi obrazovanja za koje se moguće školovati u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Županijske stipendije

Župan Željko Kolar istaknuo je kako postoje određena zanimanja za koja se unaprijed zna da je s njima gotovo nemoguće naći posao te da je došlo vrijeme da prestanemo školovati djecu za burzu rada.
– Na prezentacijama smo djeci željeli poručiti da sve one koji se odluče školovati za neko od deficitarnih strukovnih zanimanja, čeka siguran posao na području županije. Ono što je još bitnije – Županija će svakom učeniku koji se odluči školovati za neko od deficitarnih obrtničkih zanimanja, davati stipendiju tijekom cijelog školovanja. Vodimo brigu o mladima i njihovoj budućnosti i upravo zbog toga imamo najmanju stopu iseljavanja u Hrvatskoj – rekao je župan Kolar.

Počeo 2003. godine

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec istaknuo je kako je projekt prezentacije za obrtnička zanimanja započet kao pilot projekt još 2003. godine, a on ga je 2004. godine proširio na prostor cijele županije.
– Cilj je pružiti kvalitetnu informaciju o programima upisa roditeljima i učenicima osmih razreda. Idejni začetnik bio je Dražen Antolić, prvi predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije – istaknuo je Dragutin Ranogajec.
Prezentacije su organizirane u suradnji Krapinsko -zagorske županije, Obrtničke i Gospodarske komore Krapinsko – zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Krapina i srednjih škola Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba