Krapinske Toplice

Markirana parcela za gradnju novog hotela sa 180 kreveta i kongresnim centrom za 450 osoba

Objavljeno: 29.03.2017. mladenmandic

U središtu Krapinskih Toplica, pokraj Aleje kestena, danas je napravljeno iskolčenje za gradnju novog hotela ruskih investitora Heli centra. Iako se još točno ne zna vrijednost investicije, pretpostavlja se da će ona iznositi više od deset milijuna eura.
Kako nam je rekao načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, u protekle dvije godine vlasnici su rješavali imovinsko – pravne odnose i pripremali dokumentaciju za izgradnju hotela. U jednom trenutku došlo je do zastoja upisa parcelacijskog elaborata u katastar, međutim, svi problemi su sada uklonjeni, a danas je i fizički markirana parcela.

Francuzi radili studiju

– Ulagač je dimenzionirao projekt na osnovu studije koju je provela jedna francuska konzultantska tvrtka, kojoj je specijalnost hotelijerstvo. Trenutno se dovršava projektna dokumentacija za gradnju hotela. Hotel s četiri zvjezdice imat će 90 soba, odnosno, 180 ležajeva, kongresni centar za 450 osoba i wellness centar. Upravo zbog blizine Zagreba i postojanja puno smještajnih kapaciteta u obiteljskom smještaju u Krapinskim Toplicama, išlo se na gradnju tako velikog kongresnog centra – rekao nam je načelnik Svažić.
Inače, lokaciju, rang i sadržaje, uz Francuze, dodatno je potvrdila i jedna austrijska konzultantska tvrtka.

Pješačka staza

– Nas kao Općinu izuzetno veseli činjenica da su čak dvije nezavisne konzultantske tvrtke potvrdile kako je danas pravi trenutak za ulaganja u turizam i izgradnju hotela u Krapinskim Toplicama. Privatne inicijative pratimo i javnim projektima, pa smo tako u ovom trenutku pri završetku s obnovom pješačke staze u Aleji kestena – ključne pješačke poveznice Vodenog planeta, s budućim hotelom i restoranom Bellevue – rekao nam je na kraju Ernest Svažić.



Krapinske Toplice su zapazili u Moskvi

– Ruski ulagači, tvrtka Heli centar d.o.o., koji su u Krapinskim Toplicama izgradili i Heliodrom, zapazili su Krapinske Toplice, kad sam bio u Moskvi i kad sam održao predavanje o ulagačkim mogućnostima potencijalnih investitora u Krapinske Toplice. Jedan od ulagača tada se nalazio u publici, predstavio nas i očito su ruski ulagači “zagrizli” i prepoznali Krapinske Toplice kao poželjnu destinaciju za svoja ulaganja – rekao je Ernest Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba