POTPISANI UGOVORI

Za rad svih krapinskih udruga i društava godišnje se izdvaja 2,5 milijuna kuna

Objavljeno: 28.03.2017. mladenmandic

U krapinskoj Gradskoj vijećnici danas je održano potpisivanje ugovora o financiranju programa i projekta udruga na području Grada, temeljem provedenog javnog natječaja za udruge u kulturi, socijali i zdravstvu te u poljoprivredi. Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović potpisao je ugovore s 33 krapinske udruge koje su se prijavile na natječaj. Temeljem javnog natječaja za udruge u kulturi osigurano je 320 tisuća kuna, za socijalu i zdravstvo 120 tisuća kuna te 30 tisuća kuna za udruge u poljoprivredi, što sve zajedno iznosi 470 tisuća kuna.

Ostale udruge i društva

Osim današnjeg potpisivanja ugovora s 33 udruge, gradonačelnik Gregurović istaknuo je i da se temeljem zakonskih obaveza financiraju i vatrogasci te Crveni križ.
Tako se za četiri vatrogasna društva koja djeluju na području Krapine izdvaja godišnje 500 tisuća kuna, a za Crveni križ izdvojit će se 297 tisuća kuna i to 138 tisuća kuna za redovnu djelatnost, 70 tisuća kuna za otplatu kredita za uređenje novog prostora Crvenog križa i još 85 tisuća kuna povrh toga za ostale aktivnosti poput pomoći u kući, podjelu hrane i slično. Isto tako, Grad Krapina izdvaja i 880 tisuća kuna za sport, odnosno za Krapinski sportski savez i još dodatnih 30 tisuća kuna za Dane krapinskog sporta u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Također izdvaja se i 35 tisuća kuna za udruge koje se ne mogu svrstati u nijednu od ovih grupacija poput izviđača, planinara i sl., za razne gradske manifestacije izdvaja se oko 600 tisuća kuna, a ove će se godine dati i posebnih 150 tisuća kuna za kupnju novih odora za Krapinske mažoretkinje i Puhački orkestar, jer su im sadašnje odore stare 20-ak godina.

Grad čine ljudi

– Grad ne čine zgrade i ceste nego naši ljudi i društva. Krapina je grad povijesti i kulture i za 80-ak udruga i društava koje djeluju na području grada Krapine, godišnje izdvajamo oko 2,5 milijuna kuna, što su značajna sredstva, odnosno to iznosi oko deset posto od svih izvornih prihoda gradskog proračuna. Svjesni smo da Zakon o udrugama baš i nije najbolji, ali tako je kako je i nadamo se da ćemo tijekom idućih godina moći izdvojiti još i više – rekao je na kraju predstavnicima udruga krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.
U ime svih udruga koje su potpisale ugovore, gradonačelniku Greguroviću je zahvalio dopredsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Drago Gradečak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba