RADOVI U BUDINŠČINI

Asfaltirana staza na groblju, uređen Društveni dom Krapinica i očišćen bunar u Pažurovcu

Objavljeno: 27.03.2017. zagorjeinternational

Na groblju Sveti Križ u općini Budinščina, izgrađena je i asfaltirana staza, za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 58.733 kune. Izgrađena je i nova ograda uz stazu, te kovana ograda.
Općina je nastavila i s uređenjem interijera u Društvenom domu Krapinica. Nabavljene su i postavljene keramičke pločice za uređenje prostora kuhinje, sanitarnog čvora i ostave, izvedeni su soboslikarsko – ličilački radovi, te je nabavljen kuhinjski blok, sudoper i štednjak. U uređenje dijela interijera Društvenog doma uloženo je 22.937 kuna. Načelnik Radovan Hercigonja rekao je da je uređenje postojećih domova višegodišnji program, ali sa zadovoljstvom može reći da se radovi privode kraju.
– Navedenim uređenjem stvoreni su uvjeti za okupljanje mladih, za rad Mjesnog odbora i za aktivniji društveni život u naselju – zaključio je.
U naselju Pažurovec uređen je seoski bunar. Očišćeno je područje oko bunara, ugrađen beton, izrađena fasada i nabavljena mramorna ploča s natpisom te su izvršeni tesarski radovi koji se odnose na izradu krovišta bunara od hrastovine, pokrivanje krovišta crijepom i bojanje lima i drva. Uređenje bunara stajalo je 10.298 kuna.



SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA BUDINŠČINE

Na Mjeru 7 prijavit će se projekt uređenja trga

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Budinščine jednoglasno je donesen godišnji obračun proračuna Općine za prošlu godinu. Prihodi i primici proračuna ostvareni su u iznosu od 5,2 milijuna kuna, što je 71,92 posto planiranih prihoda za 2016. godinu. Rashodi i izdaci ostvareni su u iznosu od 4,9 milijuna kuna. Općinsko vijeće je jednoglasno donijelo Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području općine u projekt “Uređenje trga u Budinščini”, koji će se kandidirati za dodjelu sredstava iz Mjere 7 za podmjeru 7.4. Prihvaćen je program asfaltiranja nerazvrstanih cesta i ostalih prometnih površina, kojima se u ovoj godini odobrava izvođenje radova na asfaltiranju dionice nerazvrstane ceste u naselju Sveti Križ – Margetići Hruškari, dionice nerazvrstane ceste u naselju Toplićica, Hisoni – Žapčići, u naselju Pece – odvojak Ričko i parkirališnog prostora ispred doma u naselju Pece. Nabavit će se i radna vozila i strojevi. Planirani iznos zaduženja je 4.680.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba