PROJEKT OD 15,9 MILIJUNA KUNA

OMP gradi novu halu, veličine 900 četvornih metara, opremljenu najmodernijim strojevima za obradu metala

Objavljeno: 26.03.2017. Jelena Jazbec

U zabočkoj tvrtki Obrada metala Pleško, do kraja srpnja trebala bi završiti investicija vrijedna 15,9 milijuna kuna. Radi se o projektu proširenja i modernizacije proizvodnje, koji uključuje gradnju novog poslovnog objekta veličine 900 četvornih metara.
OMP obrt je koji se bavi obradom metala na CNC tokarilicama, a s radom je započeo 1990. godine, kao nastavak obiteljske tradicije. Naime, posao su pokrenuli 1979. godine roditelji sadašnjeg vlasnika Vladimira Pleška.

Sufinancira Ministarstvo

– Ne proizvodimo standardne stvari, nego prema narudžbama za poznatog kupca. Razne manje i veće serije specijalnih dijelova koji su potrebni u kemijskoj, prehrambenoj i tekstilnoj industriji, medicini te u automobilskoj industriji. OMP danas zapošljava 42 djelatnika, bavimo se izvozom, a radimo za nekoliko tvrtki, od Slovenije, Austrije, Njemačke i Švicarske – otkrio nam je Pleško.
Gradnja hale u kojoj se trenutno odvija proizvodnja započela je 2006. godine i tada je bilo planirano da će imati 20-ak strojeva i 25 djelatnika. No, broj zaposlenih porastao je na 42, a danas je u pogonu i 35 strojeva. Stoga je 2015. godine izrađen projekt proširenja i modernizacije proizvodnje, koji je apliciran na europske fondove, putem Ministarstva malog i srednjeg poduzetništva. Tijekom 2016. godine dovršena je provjera tog projekta, ocjenjivanje projekta, i 28. rujna 2016. godine potpisan je ugovor s Ministarstvom i regulatornom agencijom HAMAG BICRO za taj projekt. Ministarstvo putem HAMAG-a i europskih fondova investiciju sufinancira sa 5.150.000 kuna.
– Gradnjom novog poslovnog objekta, koji će se nalaziti pokraj postojeće hale, povećat će se proizvodni kapaciteti i standard zaposlenika, s obzirom da je njihov sadašnji garderobni i prostor za odmor skučen, jer je hala bila planirana za 25 zaposlenih, te nabaviti najmoderniji novi strojevi za potrebe prerade metala. Na taj ćemo način biti još konkurentniji na europskom tržištu – rekao je Pleško, kojeg smo pitali i možemo li očekivati nova zapošljavanja.

Nova zapošljavanja

– Kroz projekt, mi smo se obvezali da ćemo zaposliti najmanje petero djelatnika. U trenutku kad smo predavali dokumentaciju, imali smo zaposlenih 36 djelatnika, što znači da smo već izvršili tu obvezu, no vjerujem da ćemo poprilično premašiti obećani broj, odnosno, vjerujem da će se on povećati za 10-ak djelatnika dok se završi kompletan projekt, a bili smo prisiljeni već prije započeti sa zapošljavanjem da educiramo djelatnike, tako da budu spremni u trenutku kada nam strojevi dođu u novo postrojenje – otkrio je vlasnik OMP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba