Sve se više zahuktava kampanja

I nezavisni kandidat Branko Piljek kandidat za zagorskog župana

Objavljeno: 26.03.2017. mladenmandic

Zagorci su dobili i četvrtog kandidata za župana. Nakon najave isticanje kandidature dosadašnjeg župana, SDP-ovca Željka Kolara, nezavisnog Dragutina Ranogajca, kojeg podržava koalicija okupljena oko HDZ-a, i Nedjeljka Babića iz Hrvatske stranke svih kajkavaca, za mjesto župana će se kandidirati i nekadašnji HSLS-ov gradonačelnik Zaboka od 1993. do 1997. godine, 58-godišnji Branko Piljek, dok će mu zamjenik biti Krapinčanin Saša Kundih. Piljek će biti i nositelj liste za Gradsko vijeće Zaboka.

“Želimo biti prevaga”

– Svjestan sam da i Kolar i Ranogajec koji imaju iza sebe velike stranke bolje kotiraju, ali svojim kandidiranjem za župana nastojimo osvojiti što više glasova za Županijsku skupštinu. Jer, istraživanja su pokazala da svi oni koji imaju kandidate za župana, osvajaju četiri posto više glasova nego kad ih nemaju. Moja je procjena kako Nezavisna lista kojoj sam nositelj može u Zagorju osvojiti oko pet tisuća glasova, što bi nam u Županijskoj skupštini donijelo četiri ili pet mandata, čime bi mogli postati prevaga pri donošenju odluka – rekao nam je Piljek.
Što se tiče sastavljanja liste za Skupštinu, u pregovorima je također s nezavisnim kandidatima iz Zlatar Bistrice, Desinića, Bedekovčine i Đurmanca te u još nekim sredinama i sve, kaže Piljek, zavisi što će s kime uspjeti dogovoriti.

Izbori u Zaboku

Što se pak tiče izbora u Zaboku, Piljek nam je rekao kako su dosad imali tri vijećnika, no ovog puta nadaju se i četvrtom, što bi opet mogla biti prevaga između liste SDP-a dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Hanžeka i liste HDZ-a koju predvodi Vladimir Pleško.
Na upit kome je skloniji u koaliranju nakon izbora, rekao je da sve zavisi o tome tko će prihvatiti 15 točaka njihovog programa.
– Za izbore u Zaboku imat ćemo zasigurno najmlađu listu, jer od 15 kandidata i kandidatkinja, njih čak 11 ima između 20 i 30 godina. Osim toga, na listi je i sedam žena – rekao nam je na kraju Piljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba