ADAM KONČIĆ

“Mislim da sam u proteklih godinu dana napravio puno za ‘Komediju’ i nadam se da će moj nasljednik vratiti dostojanstvo glazbenom teatru”

Objavljeno: 22.03.2017. zagorjeinternational

Poznati zagorski glumac Adam Končić više nije v.d. ravnatelja zagrebačkog Kazališta “Komedija”, prenosi HRT. Odlučeno je tako na sinoćnjoj sjednici Gradske skupštine, na kojoj je za novog ravnatelja izabran Krešimir Batinić.
Kazališno vijeće gradskim je zastupnicima predložilo Batinića, i on je naposlijetku izabran jednoglasno, s 36 glasova zastupnika prisutnih na sjednici, iako se prethodno šuškalo o tome da Batinića ne želi podržati vladajući klub zastupnika Milana Bandića.
Končića nisu podržavali ni Kazališno vijeće ni Gradski ured za kulturu, iako je u godinu dana, koliko je bio na čelu “Komedije”, ostvario dobre rezultate. Kada je preuzeo dužnost, dočekao ga je dug od 5,3 milijuna, koji je uspio smanjiti za 1,8 milijuna kuna. Planirao je odigrati 195 predstava, a naposlijetku ih je u “Komediji” izvedeno 220.

Četiri produkcije

U razgovoru za Zagorje International, Končić je otkrio kako je i sam zadovoljan svojim radom u proteklih godinu dana.
– Izrazito sam zadovoljan svojim rezultatima u proteklih godinu dana. Postavio sam jedan domaći mjuzikl “Byron”, autor Darka Domitrovića i Mire Gavrana. Nakon puno godina, točnije, nakon “Crne kuće”, to je negdje 2001. godina, znači, više od 15 godina nije bilo na daskama “Komedije” domaćeg mjuzikla. Na daske kazališta vratio sam i operetu, radi se o “Kneginji čardaša”. Postavio sam i jednu malu predstavu koja već mnogo puta od premijere gostovala po Hrvatskoj. Radi se o komediji “Nije bila Peta, bila je Deveta”. Trenutno sam u postavljanju jedne velike dramske predstave “Talijanski slamnati šešir”. Autor je Francuz Eugene Labiche. Režira je Georgij Paro, redatelj kojeg nije bilo u 32 godine u Kazalištu “Komedija”. Ne samo da ga nije uzeo moj prethodnik, nego i ona prethodna garnitura, iako se radi o jednoj velikoj legendi hrvatskog redateljstva. Ponosan sam na te četiri produkcije i mislim da sam u proteklih godinu dana napravio puno u “Komediji” – rekao je.

Mlad i sposoban čovjek

Osvrnuo se i na svog nasljednika Batinića.
– Očekujem da će moj nasljednik nastaviti smjerom kojim sam ja krenuo, da će vratiti dostojanstvo glazbenom teatru, koji je bio uvelike narušen jer se, kada sam ja došao, igrala samo predstava “Mamma Mia”, iako je “Komedija” prvenstveno glazbeno kazalište, i da će, naravno, postavljati dobre komedije, u što ne sumnjam, jer je to mlad i sposoban čovjek i on će to sigurno dobro odraditi – zaključio je Končić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba