ZAGORCI NASJELI NA FORU

Putem interneta naručili i uplatili novac za kupnju traktora i radnog stroja, pa ostali bez svega

Objavljeno: 21.03.2017. zagorjeinternational

Jučer su 37-godišnja hrvatska državljanka i 50-godišnji hrvatski državljani policiji prijavili kako su putem internetskog oglasnika, tijekom veljače 2017., od poduzeće iz Irske naručili i unaprijed uplatili svaki više desetaka tisuća kuna za kupovinu radnog stroja i poljoprivrednog traktora. Međutim, nakon uplate novca nisu mogli stupiti u telefonski kontakt s poduzećem kojem su uplatili novac, kao niti kontaktirati putem elektroničke pošte, a plaćeni strojevi nisu im dostavljeni.
I 49-godišnji hrvatski državljanin jučer je prijavio kako je putem internetskog oglasnika od poduzeća iz Sjeverne Irske naručio i unaprijed uplatio više desetaka tisuća kuna za kupovinu radnog stroja, no s poduzećem nije mogao stupiti u kontakt, a plaćeni stroj također mu nije dostavljen.

Iz PU krapinsko – zagorske apeliraju na sve građane da budu oprezni prilikom online kupovine te da ne nasjedaju na povoljne ponude koje zahtijevaju plaćanje unaprijed.
Prije uplate novca, potrebno je provjeriti pouzdanost internetske stranice preko koje se kupuje roba, jer mnoge prevarantske stranice liče na originalne.

Foto: ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba