KZŽ I OKKZŽ

Obrtnicima ukupno 350 tisuća kuna za promociju i uređenje Edukacijsko – izložbenog centra

Objavljeno: 21.03.2017. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško potpisali su dva ugovora o financijskoj potpori, vrijedna ukupno 350 tisuća kuna.

208 četvornih metara

Prvi ugovor potpisan je u svrhu sufinanciranja troškova promocije zagorskih obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu, kao što su sajmovi, manifestacije, gospodarske misije, poslovni susreti, studijski posjeti, konferencije, promidžba proizvoda i usluga i slična događanja. Ovaj je ugovor vrijedan 150 tisuća kuna. Drugi je ugovor za uređenje Edukacijsko – izložbenog centra tradicijskih, umjetničkih i svih ostalih obrta Obrtničke komore KZŽ. Temeljem ugovora, Županija će iz proračuna osigurati 200 tisuća kuna za uređenje prostora Obrtničke komore u Ulici Frana Galovića 7b, gdje će biti uređena konferencijska dvorana s pratećim prostorijama površine 208 četvornih metara. Centar će služiti za potrebe izvođenja cjeloživotnog obrazovanja obrtnika i djelatnika u obrtima, izložbene, edukacijske i ostale aktivnosti usmjerene razvoju i povećanju konkurentnosti obrtništva.
Nakon potpisivanja ugovora, župan Kolar zahvalio je Obrtničkoj komori KZŽ na izuzetnoj suradnji.
– Promocija na inozemnim sajmovima izuzetno je bitna za naše poduzetnike i obrtnike, da oni mogu vidjeti gdje su u odnosu na konkurenciju i koje su potrebe gospodarstva. S druge strane, Obrtnička komora mora imati svoj dom, zbog čega smo dali 200 tisuća kuna da se uredi prostor tog doma te da uz pomoć ZARA-e i REGEA-e zajedno vršimo edukaciju poduzetnika i pripremamo ih za europsko tržište – rekao je Kolar, istaknuvši kako je Županija, uz to što je prijatelj branitelja i što će postati prva županija prijatelj djece, i županija prijatelj obrtnika.

Uređenje do kraja godine

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško zahvalio je Županiji, županu i predsjednici Skupštine KZŽ Vlasti Hubicki na pomoći Obrtničkoj komori jer bi, kako je rekao, bez tih financijskih sredstva bili uskraćeni u dijelu svojih aktivnosti, kako odlascima na sajmove u inozemstvo, tako i kod opremanja doma. Najavio je da bi se dom mogao urediti do kraja ove godine.
Predsjednica Skupštine KZŽ i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ Vlasta Hubicki istaknula je kako Krapinsko – zagorska županija od 2005. godine daje potporu za tradicijske i umjetničke obrte. Najavila je izmjenu pravilnika i izdavanje markice tradicijskih i umjetničkih obrta koju izdaje HOK, a tu bi markicu onda obrtnici stavljali na svoje proizvode. Tradicijski i umjetnički obrti također će biti prezentirani u okviru Turističke zajednice KZŽ na njihovim internetskim stranicama.
– Ceh tradicijskih i umjetničkih obrta vrlo je solidarno pripomogao da se ovaj edukacijski dom opremi i izgradi te očekujemo da ćemo i mi nositi jedan veliki dio priče, a to je kako očuvati tradicijske i umjetničke obrte – zaključila je Vlasta Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba