PK Olimp Zabok

Osvojili tri pehara i devet medalja te oborili dva rekorda mitinga

Objavljeno: 20.03.2017. zagorjeinternational

Plivačice i plivači Olimpa iz Zaboka nastupili su u Zagrebu, na 13. Mitingu svetog Patrika 2017., koji je uspješno organizirao Plivački klub Novi Zagreb. Plivalo se na 25- metarskom bazenu Utrina, a sudjelovalo je rekordnih 869 natjecatelja iz 25 ponajboljih hrvatskih klubova. Plivački klub Olimp, pod vodstvom trenerice mlađih kategorija Maje Martinić, nastupio je s osam plivačica i deset plivača. To su: Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Patrik Erceg, Andrija Anić, Mauro Šipek Glavač, Viktor Ostriž, Leon Novak, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Toto Šipek Glavač, te plivačice Gita Vlahek, Jana Pavalić, Lea Piljek, Mia Hren, Vanja Bartol, Erika Pia Besednik, Lori Šipek Glavač i Emma Horvat. Osvojili su tri pehara za najuspješnije natjecatelje i ukupno devet medalja, od toga dvije zlatne, pet srebrnih i dvije brončane. Oborena su i dva rekorda mitinga i to u disciplinama 25 leptir i 25 slobodno.
Patrik Erceg je u kategoriji A – 2005. godište bio srebrni na 50 leptir i 50 prsno, te brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno bio je nadomak medalji, osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto. Mauro Šipek Glavač je u kategoriji B – 2006. godište bio srebrni na 50 leptir i brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno osvojio je četvrto mjesto, a na 50 prsno bio je šesti. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto. Od ostalih vrijednih rezultata, vrijedi spomenuti i 15. mjesto Ivana Bogdanića na 50 prsno. Mia Hren je u kategoriji C – 2007. godište bila zlatna na 25 slobodno i srebrna na 25 leptir. Na 25 prsno bila je nadomak medalje, osvojivši četvrto mjesto, a na 25 leđno peta. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojila je pokal za drugo mjesto. U disciplini 25 slobodno oborila je rekord mitinga Petre Mijić iz Splita iz 2011. godine s rezultatom 14,48 sekundi. Jana Pavalić je u kategoriji D – 2007. godište bila zlatna na 25 leptir, također s rekordom mitinga u vremenu 15,53 sekunde. Rekord je dosad također držala Petra Mijić, iz 2011. godine. Na 25 slobodno bila je srebrna. Nadomak medalji bila je na 25 leđno, osvojivši četvrto mjesto, a na 25 prsno jedanaesta. U ukupnom zbiru osvojila je odlično peto mjesto.
Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je Vanja Bartol bila osma na 25 slobodno, Lori Šipek Glavač osma na 25 leptir i deveta na 25 prsno, Leon Novak bio je osmi na 25 slobodno, a Toto Šipek Glavač, dvije godine mlađi od konkurenata, jedanaesti na 25 leptir. Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena. Iduće natjecanje je Žabac, na 50-metarskom bazenu Mladosti u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba