PROŠLOGODIŠNJA POBJEDNICA:

“‘Babičini kolači’ su jedinstveni jer nigdje ne možete besplatno kušati toliko tradicionalnih slastica, pripremljenih s toliko ljubavi”

Objavljeno: 18.03.2017. Jelena Jazbec

Jedna od najpoznatijih zagorskih manifestacija, sve prepoznatljivija i izvan granica naše županije, održat će se danas u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici. Radi se o 11. po redu “Babičinim kolačima”, natjecanju u pripremanju kolača prema autohtonoj recepturi, na kojem će ove godine sudjelovati 39 baka. One će sastojcima, okusom i izgledom svojih specijaliteta nastojati osvojiti članove stručne ocjenjivačke komisije u sastavu – Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu “Sheraton”, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Marko Živaljić, vlasnik seoskog gospodarstva “Majsecov mlin” i predsjednik Kuharskog saveza KZŽ.
U sklopu manifestacije, svoju kulturu i tradiciju predstavit će i gosti iz Solina, no u natjecateljskom dijelu mogu sudjelovati samo zagorske bake.
Natjecanje je u Donju Stubicu dovela prošlogodišnja pobjednica Nada Tučkar, koja je, kako sama kaže, pomela konkurenciju svojom svadbenom tortom Šahovnicom i vizualnim identitetom svojeg stola, koji je bio uređen u svadbenom stilu.
Posjetili smo je u njezinom domu u Donjoj Stubici, gdje nam je ova vedra 60-godišnjakinja otkrila kako je postala takva vrsna kuharica i poznavateljica tradicionalnih recepata, zašto ju je dugo trebalo nagovarati da se prijavi na “Babičine kolače” i što će na manifestaciji pripremati danas. Pokazala nam je i kako se priprema strepa, tradicionalno donjostubičko jelo od krumpira i sira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba