DRŽAVNO NATJECANJE

Državni prvak, mladi informatičar Domagoj Gavranić iz Zaboka predstavio aplikaciju za izradu i rješavanje ispita na računalu

Objavljeno: 17.03.2017. Jelena Jazbec

Na Državnom natjecanju iz informatike, održanom u Primoštenu, sudjelovala je do sada najbrojnija ekipa informatičara iz Krapinsko – zagorske županije.
U kategoriji “razvoj softvera”, Domagoj Gavranić, uz mentorstvo Katarine Mardešić iz zabočke Osnovne škole Ksaver Šandor Đalski, prikazao je aplikaciju za izradu i rješavanje ispita na računalu putem interneta, a njegov uradak osvojio je prvo mjesto. Domagoj se natjecao i u kategoriji “algoritmi”, u kojoj je rješavao zahtjevne algoritamske zadatke i osvojio peto mjesto. Vito Džaja Pozaić, pod mentorstvom Draženke Kuzman iz OŠ Konjščina, izradio je igricu o istraživanju svemira, u kojoj igrač ima ulogu inženjera Svemirske pošte, sa zadatkom da izradi najbolji brod koji će uspjeti prenijeti najviše paketa. Osvojio je četvrto mjesto.
U kategoriji “osnove informatike” natjecali su se Blaž Stužić, pod mentorstvom Nine Posarić iz OŠ Ante Kovačića Zlatar i Borna Cesarec, pod mentorstvom Miljenka Ilića iz OŠ Augusta Cesarca Krapina. Blaž je osvojio 10., a Borna 11. mjesto.
U kategoriji srednjoškolaca, u osnovama informatike natjecao se Marko Šuštić, pod mentorstvom Damjana Zagorca iz SŠ Zlatar, koji je osvojio osmo mjesto, a u istoj kategoriji natjecali su se i David Gorup i Kristijan Škrlec, pod mentorstvom Stjepana Šalkovića iz Srednje škole Krapina. David je osvojio drugo, a Kristijan šesto mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba