MARIJA BISTRICA

Dobivene su dvije građevinske dozvole – za izgradnju novog dječjeg vrtića te za proširenje groblja i izgradnju nove mrtvačnice

Objavljeno: 17.03.2017. Jelena Jazbec

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice, načelnik Josip Milički govorio je o ostvarenim projektima u 2016. godini, a iznio je i plan aktivnosti u ovoj godini. Između ostaloga, naveo je kako su dobivene dvije građevinske dozvole – za izgradnju novog dječjeg vrtića te za projekt proširenja groblja i izgradnje nove mrtvačnice.

Lijeva grobna staza

Predviđena vrijednost novog dječjeg vrtića je 9,5 milijuna kuna, od čega se očekuju sufinanciranje EU fondova u iznosu od 80 posto. Izrađena je i projektna dokumentacija za pristupnu cestu prema novom vrtiću.
Ista je vrijednost i drugog projekta, proširenja groblja i izgradnje mrtvačnice, koji će se također prijaviti na EU fondove. Na groblju u Mariji Bistrici već je izgrađena lijeva grobna staza. Osim popločenja, ugrađena je oborinska odvodnja i javna rasvjeta, a vrijednost radova bila je 231 tisuću kuna.

Društveni centar Laz

Za izgradnju budućeg Društveno kulturnog centra Laz, nakon otkupa zemljišta, potpisan je Ugovor o izradi Idejnog rješenja, koje će se prezentirati stanovnicima Laza.
Milički je istaknuo i kako je s Općinom Zlatar Bistrica produžen Ugovor kojim se logopedski kabinet u Zlatar Bistrici stavlja na raspolaganje i djeci iz Marija Bistrice, a Općina snosi 20 posto troškova logopeda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba