DRAGUTIN RANOGAJEC

“Vidim Zagorje bez propuštenih prilika – mi ćemo ‘njihovu’ bajku pretvoriti u zagorsku stvarnost”

Objavljeno: 13.03.2017. Jelena Jazbec

U krapinskoj Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta danas je predstavljen nestranački kandidat za župana Krapinsko – zagorske županije, obrtnik i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Osim uz HDZ-ovu, Ranogajec na lokalne izbore u svibnju izlazi i uz podršku HDZ-ovih koalicijskih partnera – HSS-a, ZDS-a i HSP-a AS.

Potpora Vlade RH

Ranogajec je rođen 1959. godine, a kako je sam rekao prilikom predstavljanja, uskoro će navršiti 38 godina radnog staža i 27 godina rada u obrtništvu. Za predsjednika Hrvatske obrtničke komore izabran je 2011. godine te je uspješno vodi već šest godina, trenutno u drugom mandatu.
– Na ove izbore izlazim uz potporu Vlade Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića, kojeg osobno poznajem i iznimno cijenim. Imam znanje, imam iskustvo, imam rezultate, i to je ono što nudim. Nezadovoljan sam aktualnom vlašću u Krapinsko – zagorskoj županiji, a moj cilj nije samo osvojiti vlast, nego učiniti da Zagorje bude bolje. Fokusirat ću se na poduzetništvo, obrtništvo, poljoprivredu i turizam, a uskoro ću predstaviti i svoj program. Ne dolazim iz područja politike, ali politika je u Zagorju 16 godina radila i nema nijedan svršeni glagol. Jamčim da ćemo sve što obećamo, i ostvariti. Nažalost, Zagorje i danas ima iste probleme kao i prije deset godina jer prilike nisu iskorištene. No, ja vidim Zagorje bez propuštenih prilika. Mi smo snaga koja će pretvoriti bajku aktualne vlasti u našu zagorsku stvarnost – rekao je Ranogajec.
Podršku kandidatu za krapinsko – zagorskog župana u Krapini je dala i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta te potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić.
– Drageca poznajem dugi niz godina kao predsjednika Hrvatske obrtničke komore i moram reći da je uvijek uporno, snažno i beskompromisno zastupao interese obrtnika. Uvjerena sam da će istom odlučnošću i strašću zastupati i interese Zagorki i Zagoraca, te pomoći Zagorju da učini korak naprijed i postane visokorazvijena regija – rekla je Dalić.

Uvjeren u pobjedu

Predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek uvjeren je u pobjedu svog nestranačkog kandidata, a pojasnio je i zašto kandidat nije nitko iz redova HDZ-a.
– Kada je puno politike, onda tražimo struku, kada politika nađe kompetentne, stručne dokazane ljude, onda je problem negdje drugdje. Da između gospodina Ranogajeca i nas ne postoji podudarnost u pogledu na Krapinsko – zagorsku županiju, pa ako želite, i u ljudskim vrijednostima koje imamo, ne bismo surađivali. Sasvim je nevažno što gospodin Ranogajec nije član HDZ-a, puno je važnije što je radio te kako će i na koji način uz našu podršku voditi Krapinsko – zagorsku županiju – istaknuo je Tušek.
Najavio je i kako je jedan od kandidata za zamjenika župana predsjednik zagorskog HSS-a Marijan Hohnjec, dok će ime HDZ-ovog kandidata uskoro biti otkriveno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba