CESTA ZABOK–SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta: Čeka se dozvola, trebala bi stići sljedeći tjedan

Objavljeno: 12.03.2017. Jelena Jazbec

Iako je za ovaj tjedan bilo najavljeno otvorenje prve dionice spojne ceste Zabok – Krapina, točnije, dovršene dionice od Zaboka do Svetog Križa Začretja, ta je cesta i dalje zatvorena.

Uočeni nedostaci

Naime, početkom veljače na toj je dionici izvršen tehnički pregled te su uočeni određeni nedostaci, koji su uklonjeni, točnije, uklonjeni su stupovi dalekovoda koji su bili problematični te su time radovi izvedeni sukladno projektu, doznajemo od glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić, koja je tada najavila kako će se dionica Zabok – Sveti Križ Začretje otvoriti do kraja ovog tjedna. Međutim, još se uvijek čeka dozvola za puštanje u promet, a Pajić ističe kako bi ona mogla stići svakog trena, točnije, sljedeći tjedan.
Pitali smo je i kada bi mogli započeti radovi na drugoj dionici te ceste, od Svetog Križa Začretja do Krapine.

Dodatni projekti

– Trenutno je u pripremi predaja zahtjeva za građevinsku dozvolu za drugu dionicu, za građevinske radove i prelaganje instalacija u funkciji prometnice, za koju je u završnoj fazi prikupljanje dokaza pravnog interesa u postupku izvlaštenja, odnosno sklapanje ugovora o prijenosu vlasništva nad zemljištem s gradovima i općinama, odnosno ugovora o pravu građenja s HŽ, Hrvatskim vodama. Da bi se kompletirao zahtjev, provest će se i usklađenje projektne dokumentacije s novom regulativom i izraditi dodatni projekti za rasvjetu tri križanja. Nakon dobivanja građevinske dozvole, moguće je započeti s postupkom javne nabave za građenje Faze 2.1. radi odabira izvođača na izgradnji. To se planira pokrenuti u zadnjem kvartalu ove godine – rekla je Pajić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba