“Tjedan mozga” – 13. – 19. ožujka

Stručna predavanja održavat će se u Mariji Bistrici, Zlatar Bistrici, Zlataru, Donjoj Stubici, Bedekovčini i Zaboku

Objavljeno: 11.03.2017. zagorjeinternational

I ove se godine u Zagorju obilježava “Tjedan mozga”, koji uz koordinatore organizira dr. sc. Sanja Kovačić. Program će se odvijati od 13. do 19. ožujka u Mariji Bistrici, Zlatar Bistrici, Zlataru, Donjoj Stubici, Bedekovčini i Zaboku.

Dječje radionice

Prvo predavanje na rasporedu je u Gradskoj knjižnici u Zaboku, u ponedjeljak s početkom u 18 sati, u sklopu kojeg će dr. med. psihijatar Zlatko Crkvenčić govoriti o temi “Fobije – strahovi”. Isto predavanje na rasporedu je u Mariji Bistrici u četvrtak. U Mariji Bistrici, predavanja će biti u petak, a govorit će akademkinja Vida Demarin, na temu “Zdrav mozak danas – za sutra”, te u nedjelju, kada će predavanje održati prof. dr. sc. Branka Malojčića, na temu “Tihi moždani udari”. Sva predavanja počinju u 19 sati, u zimskom vrtu Bluesun hotela Kaj. Na istom mjestu, u subotu i nedjelju na rasporedu su radionice za djecu, od 10 do 12 sati. U subotu će radionicu na temu “Logos učiteljica: Kako djeci olakšati učenje” animirati Ana Kralj, dok će u nedjelju radionicu na temu “Mozak i prostor” voditi Rajka Hrbić. Radionice su predviđene za osnovnoškolce od 5. do 8 razreda, no mogu sudjelovati i mlađi i stariji, s time da se potrebno prijaviti do petka u OŠ Marija Bistrica, psihologinji Vesni Tomorad ili pedagoginji Marini Milošić. Doktorica Kovačić će uz koordinaciju održati dva predavanja, i to u utorak u Zlatar Bistrici, u Općinskoj predavaonici u 17.30 sati, na temu “Prve tri godine života u djeteta su najvažnije”, te u srijedu u Gradskoj knjižnici u Zlataru, na temu “Multipla skleroza”. U utorak s početkom u 19 sati održat će se predavanje u Gradskoj knjižnici u Donjoj Stubici – o važnosti kondicije i kretanja za zdrav život govorit će Marko Sukreški.

Uključili se i srednjoškolci

Također, ove se godine u program “Tjedna mozga” uključila i Srednja medicinska škola Bedekovčina, s predavanjem za učenike koje će se održati u utorak u 10 sati, a zadnjeg dana, osim u Mariji Bistrici, završno je predavanje i u zabočkoj Gradskoj knjižnici od 18 sati. Na temu “Biheviorizam i neuroekonomija: Upotreba i zloupotreba mozga u ekonomiji i politici” govorit će Đuro Medić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba