Koalicija SDP-a, HNS-a i HSU-a

“Mi smo za Željka jer ne fejka”

Objavljeno: 10.03.2017. Jelena Jazbec

SDP, HNS i HSU danas su u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu i podršci kandidatu za krapinsko – zagorskog župana Željku Kolaru.
Sporazum su potpisali predsjednici Županijskih organizacija SDP-a, HNS-a i HSU-a, Siniša Hajdaš Dončić, Anđelko Topolovec i Josip Kovačić, a prisustvovali su i predsjednici SDP-a, HNS-a i HSU-a, Davor Bernardić, Ivan Vrdoljak i Silvano Hrelja.
Predsjednik ŽO Hrvatskih laburista – Stranke rada Tomislav Končevski koalicijski je sporazum već prethodno potpisao.
Predstavljeni su i nezavisni kandidati za Županijsku skupštinu – Stanko Majdak, gradonačelnik Zlatara, Robert Greblički, načelnik Velikog Trgovišća, te kandidatkinja za predsjednicu Županijske skupštine i aktualna predsjednica Vlasta Hubicki.

Prijateljski odnos

Prisutne je na samom početku pozdravio predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.
– Ovo partnerstvo traje od 2000. godine, partnerstvo u borbi za interes građana, za radna mjesta, za komunalnu infrastrukturu. To je prijateljski odnos koji će se, nadam se, proširiti u cijeloj Hrvatskoj. Podržali smo gospođu Jasnu Petek kao kandidatkinju za zamjenicu krapinsko – zagorskog župana, i gospodina Željka Kolara kao kandidata za krapinsko – zagorskog župana. Mogu samo zaključiti: “Mi smo za Željka jer ne fejka” – rekao je Hajdaš Dončić.
Podršku u kandidaturi za zamjenika župana, HNS-ovci su dali aktualnom dožupanu Anđelku Fereku – Jambreku. Predsjednik zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec rekao je kako uspješni rezultati u protekle četiri godine govore više od riječi, a spomenuo je i kako će njegova stranka na nadolazeće izbore izaći pod sloganom “Gradimo svoju sreću zajedno”. Predsjednik zagorskog HSU-a Josip Kovačić istaknuo je kako je uvjeren da će ova koalicija biti pobjednička.

Stabilnost i rast

Kolar je ukratko predstavio najveće uspjehe svoga četverogodišnjeg mandata na čelu županije.
– Smanjili smo broj nezaposlenih s 8,5 tisuća na 4300. Otvorili smo 2,5 tisuća radnih mjesta. Skratili smo rok za izdavanje građevinskih dozvola, pa danas k nama dolaze investitori iz europskih zemalja, pozitivno iznenađeni što građevinsku dozvolu u našoj županiji mogu dobiti tako brzo. Povećali smo broj noćenja na 272 tisuće, i ne odustajemo od svoga cilja – da do 2025. godine ostvarimo milijun noćenja u Zagorju – istaknuo je.
Riječi pohvale za njegov četverogodišnji rad imao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.
– Stabilnost i rast, ono što smo osigurali za Zagorje, treba osigurati i za cijelu Hrvatsku – rekao je.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako je upravo Krapinsko – zagorska jedna od županija koje pokazuju najpozitivnije trendove.
– Moj prijatelj Kolar uvijek kaže: “Zagorci znaju izabrati”. I zato poručujem: ugledajte se na Zagorje i Međimurje, ugledajte se na najrazvijenije hrvatske županije, jer Hrvatska je jaka onoliko koliko je jaka njezina najslabija županija. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar kao pravi je socijaldemokrat protekle četiri godine razvijao upravo tri ključna područja – rad, zdravlje i obrazovanje, i zaslužio je naše povjerenje. Naš je moto: zajedno možemo izabrati budućnost, a ne prošlost – zaključio je Bernardić.
Prisutnima su se obratili i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.



Koalicija potpisana i u Klanjcu

Predstavnici SDP-a, ZDS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista potpisali su u Klanjcu koaliciju za izlazak na lokalne izbore. Zajednički kandidat za gradonačelnika je sadašnji gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, a prilikom potpisivanja, podršku su mu iskazali i Siniša Hajdaš Dončić i Željko Kolar ispred SDP-a, Mirko Lovrečić i Mladen Popović ispred ZDS-a, Anđelko Ferek-Jambrek ispred HNS-a, Tomislav Končevski ispred Hrvatskih laburista – stranke rada te Silvano Hrelja ispred HSU-a.
– Veseli me nastavak koalicije, koja je u istom sastavu kao i dosad. Projekti koje smo završili u proteklom razdoblju, Studio galerija Antuna Augustinčića, energetska obnova zgrade Grada, komunalna infrastruktura, a i predionica je praktički završena, 3.600 kvadrata novog pogona. Sad nas čeka posao koji namjeravamo napraviti u sljedeće četiri godine. Imamo dva nova investitora u poslovnoj zoni, trebamo urediti groblja, dalje razvijati komunalnu infrastrukturu, pomagati i dalje školstvo, jer to je ono što doprinosi novim vrijednostima – rekao je klanječki gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba