Europski dan logopedije

Logopedica Tomislava Strsoglavec: I dalje nedostaje logopeda u Zagorju, samo ja imam 15-ero djece na listi čekanja

Objavljeno: 06.03.2017. zagorjeinternational

Europski dan logopedije obilježava se 6. ožujka. Već tradicionalno logopedi zagorske podružnice Hrvatskog logopedskog društva, tako imaju Dan otvorenih vrata te ih svi zainteresirani mogu posjetiti ili nazvati telefonom u svim kabinetima u županiji od 12 do 14 sati. O toj temi porazgovarali smo s logopedicom Tomislavom Strsoglavec, koja radi na području grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće.

Savjeti logopeda

– Dan otvorenih vrata omogućava svim zainteresiranima da se jave i popričaju o problemu koji imaju, zatim će od logopeda dobiti povratnu informaciju i savjet što dalje učiniti vezano uz tu jezično – govornu problematiku, kaže logopedica.
Ona trenutno na terapiji ima 42 djece, dok ih je na listi čekanja 15. To pokazuje nedostatak logopeda u našoj županiji.
– Minimalno trajanje terapije je šest mjeseci i to kod one djece koja imaju samo izgovorne teškoće, a takvih je kod mene malo. Većinom su teškoće višestruke, terapija traje puno duže i zbog toga se za novu djecu otvara malo mjesta i ona kasno dolaze na red za terapiju, dodaje Strsoglavec.

Predavanje u OB Zabok

Dodajmo, da danas svi zainteresirani mogu kontaktirati logopede u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, u Domu zdravlja KZŽ, Centru za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama, u Dječjem vrtiću Zipkica, u OŠ Vladimira Nazora u Budinščini, u Društvu Naša djeca i logopedskom kabinetu Logolina u Krapinskim Toplicama, logopedskom kabinetu općine Bedekovčina i Zlatar Bistrica te u logopedskom kabinetu Lapsus Linguae. Također, povodom obilježavanja Europskog dana logopedije, zagorska podružnica organizira 15. ožujka predavanje na temu “Neurogena orofaringealna disfagija” u Općoj bolnici Zabok u 17 sati. Predavanje će održati prof. logopedije Sanja Habus iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba