Rođendan COO Krapinske Toplice

Za djecu je organiziran poseban kombi prijevoz, a uskoro će se zaposliti i medicinska sestra za one s većim teškoćama

Objavljeno: 03.03.2017. zagorjeinternational

Proslavljen je prvi rođendan Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. O radu samog Centra govorio je ravnatelj Anton Zupanc.
– U osnovnoškolski program Centra za odgoj i obrazovanje upisan je 61 učenik, dok u predškolskom programu imamo 31 dijete, u dvije odgojno – obrazovne skupine. Naši su učenici djeca s teškoćama u razvoju iz cijele Krapinsko – zagorske županije te smo za njih organizirali i poseban kombi prijevoz. Uskoro ćemo imati zaposlenu medicinsku sestru, koja će se baviti njegom i zdravstvenom skrbi za djecu s većim teškoćama, već smo zaposlili nove učitelje i edukacijske rehabilitatore, a i jedina smo posebna odgojno – obrazovna ustanova koja je ušla u projekt Carneta i Ministarstva znanosti i obrazovanja e – škola – rekao je Zupanc, koji je u znak zahvale za svu pomoć u funkcioniranja Centra za odgoj i obrazovanje zamjenicu župana Jasnu Petek i ravnateljicu Specijalne bolnice Željku Žnidarić proglasio simboličnim kumama Centra.

Rana intervencija

– Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice ustanova je koja djeluje mnogo godina, no pod ovim nazivom samostalno od ožujka prošle godine. Ona je jedna od dviju ustanova na području naše županije za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju te je izuzetno važna za osnovnoškolski uzrast, ali isto tako i za onaj dio predškolskog odgoja i obrazovanja, odnosno edukacijsko – rehabilitacijskog rada, čiju smo drugu skupinu u sklopu Centra pokrenuli ove godine i čime smo zapravo započeli jednu priču razvoja rane intervencije, u koju ćemo krenuti u suradnji sa Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice – istaknula je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Korak prema naprijed

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić također je pozdravio sve prisutne, čestitao je svima koji su uključeni u proces rada ovog Centra te je istaknuo njegovu izvrsnu suradnju s ostalim ustanovama u Krapinskim Toplicama.
Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Željka Žnidarić istaknula je kako je Centar za odgoj i obrazovanje dugi niz godina djelovao kao dio Specijalne bolnice.
– Ovo je zapravo jedan dodatan korak prema naprijed, kako bismo bili još uspješniji u svom radu i realizaciji nekih investicijskih projekata, a sigurno je da ćemo se potruditi da se naša odlična suradnja nastavi i u budućnosti – zaključila je Žnidarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba