MIRNI PROSVJED U OROSLAVJU

Oroslavski HSP dr. Ante Starčević: Postoji milijun većih prioriteta od kupnje Orokonfekcije za milijun eura – raspišite referendum!

Objavljeno: 02.03.2017. mladenmandic

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, podružnica grada Oroslavja, organizirat će ove subote, točno u podne, na Oro trgu u Oroslavju miran prosvjed protiv odluke gradskih vlasti Oroslavja o zaduživanju Grada na iznos od milijun eura, na rok od deset godina, radi kupnje zemljišta i 1500 četvornih metara prostora “Orokonfekcije”, za potrebe novog sjedišta gradske uprave.

Cijena previsoka

– Cijela kupnja prostora “Orokonfekcije” je ishitrena i nepotrebna za Grad, uvažavajući činjenicu da gradonačelniku i desetak zaposlenika ne treba toliki prostor, a Grad nije izradio ni analizu potreba kupnje naspram troškova uređenja i održavanja zgrade. Ugovorena cijena je previsoka, uzevši u obzir cijenu po kojoj je 2016. godine prodan industrijski kompleks tvornice “Astra” u Oroslavju, s deset puta više prostora. U samoj strukturi cijene, Grad kupuje industrijsko dvorište i okućnicu “Orokonfekcije” za 350 tisuća eura, za kojom uopće nema potrebe, budući da istu koriste i imaju na služnost i ostali korisnici i vlasnici industrijskih hala “Orokonfekcije”. Posao Grada nije kupnja prostora namijenjenih komercijalnom najmu, kako to opravdava gradonačelnik, a Grad se do sada pokazao i kao loš vlasnik i zakupodavac, s obzirom na to da ostali komercijalni prostori koje Grad iznajmljuje ne donose dobit, a od nekih uopće ne uspijeva naplatiti ni mjesečnu zakupninu – kaže u svom propćenju oroslavski HSP AS.

Obmana građana

– Obmana građana je da će mjesečne rate za “Orokonfekciju” od devet tisuća eura biti umanjene za iznos zakupnine samoposluge i pekarnice, koje imaju dugoročne ugovore o zakupu do deset godina, budući da postojeći ugovori o zakupu nisu obvezujući te stranke u zakupu mogu u bilo kojem trenutku napustiti prostor bez ikakvih penala. Građani Oroslavja, koje nitko ništa ne pita, zaslužuju bolje, jer postoji milijun većih prioriteta, poput infrastrukture, cesta, nogostupa, industrijske zone, dječjeg vrtića, sportske dvorane od milijun eura skupih prostora gradske uprave. Stoga pozivamo gradonačelnika Ivana Tuđu da raspiše referendum i tako omogući građankama i građanima Oroslavja da svojim glasom sami odluče o prioritetima i potrebama, te zaduživanju Grada – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik oroslavskog i županijskog HSP-a AS Stjepan Ranogajec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba