Pad temperature za 10,5 stupnjeva

Zagorski bregi danas se ponovo zabijelili

Objavljeno: 01.03.2017. mladenmandic

Nakon što smo u ponedjeljak i utorak u Zagorju imali proljetne temperature od čak 16 stupnjeva Celzijevih, doduše uz jak južni i sjeverozapadni vjetar koji je dostizao brzinu i od 18 metara u sekundi, danas ujutro su se neki viši dijelovi Zagorja ponovo zabijelili od snijega – primjerice dijelovi općine Petrovsko. U Meteorološkoj postaji Krapina na Popovcu, rekli su nam kako je snijeg padao na visinama iznad 300 metara, a zadržavao se na otprilike 400-tinjak i više metara.

Veliko zahlađenje

– Nakon što smo u ponedjeljak na Popovcu izmjerili najveću ovogodišnju temperaturu od 15,8 stupnjeva Celzijusa, a u utorak od 14,8 stupnjeva, tijekom noći s utorka na srijede došlo je do velikog zahlađenja. Još jutros u 1.30 sati izmjerili smo 12,5 stupnjeva, a samo pet sati kasnije, u 6.30 sati, bilo je samo dva stupnja Celzijevih. Dakle, u samo pet sati, temperatura je pala za čak deset i pol stupnjeva – rekli su nam u Meteorološkoj postaji Krapina.

Do nedjelje lijepo i toplo

Na upit kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana, u Popovcu su nam rekli kako će od sutra do nedjelje vrijeme ponovo biti lijepo, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od 15 do čak 17 stupnjeva Celzija, no u nedjelju poslijepodne ponovo se očekuje kiša, a od srijede i četvrtka ponovno slijedi zahlađenje, pa je opet moguć i snijeg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba