SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Publika uživala u interpretaciji ljubavnih pjesama hrvatskih i svjetskih klasika – Cesarića, Matoša, Domjanića, Nerude…

Objavljeno: 01.03.2017. Jelena Jazbec

U Svetom Križu Začretju održana je već tradicionalna Večer ljubavne poezije u ciklusu “Svetokriške senje, ljubaf i šmajhlanje”. Organizirali su je Udruga za očuvanje baštine i promicanje kulture življenja “Djedovina” i Općinska knjižnica i čitaonica Sveti Križ Začretje.

Galerija Žitnica

U nastojanju da se svake godine ljubiteljima poezije približe drugačiji ljubavni poetski izričaji, koji pripadaju različitim vremenskim razdobljima, ove su godine program činile ljubavne pjesme hrvatskih i svjetskih pjesničkih klasika, kao što su Cesarić, Matoš, Šimić, Domjanić, Neruda, Prever, Puškin i drugi. U Galeriji Žitnica, njihove stihove dojmljivo su interpretirale Gordana Kamenečki i Doroteja Mendek.
Voditeljica programa bila je Doroteja Jačmenica Pušenjak, a glazbeni gosti i ove su godine bili Antonio Arih i Antonio Kapusta s gitarama, te Lana Petrovečki, vokal.

Postavljena i izložba

Uz večer stihova, u Žitnici je bila postavljena i mala izložba originalnih svjetiljki autorice Elene Švigir, koje su uspješno osjenčale romantičnu intonaciju ovog poetsko – glazbenog događanja.
Književnom programu nazočio je i načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, koji je uz pozdravljanje prisutnih pohvalio ovu pjesničku inicijativu, uz želju da ljubavna tema bude sveprisutna u našim životima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba