Skupština Udruge pčelara “Nektar”

Vlasta Hubicki: Bagremov med ćemo za godinu – dvije dići na još višu razinu

Objavljeno: 28.02.2017. mladenmandic

U restoranu “Bolji život” u Jertovcu, održana je izvještajna godišnja skupština Udruge pčelara “Nektar” iz Konjščine. Predsjednik Udruge Darko Milinković u svom je izvješću napomenuo kako Udruga trenutno broji 131 člana, koji imaju 5214 košnica.

Nekoliko smjerova

– Rad naše Udruge svodi se u nekoliko smjerova – edukacija, promocija pčelarstva i pčelinjih proizvoda, organizacija sajmova, tehnička potpora, suradnja sa sličnim udrugama i medijsko predstavljanje – istaknuo je Milinković.
Nazočne pčelare pozdravili su i pohvalili njihov rad i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.
– Prije 15 godina slušali smo vas pčelare i krenuli s našom županijskom izložbom i ocjenjivanjem meda, prepoznali smo kvalitetu vašeg bagremovog meda i 2005. godine pokrenuli proces njegove zaštite, koja će se za godinu, dvije dići na još jednu dodatnu razinu – rekla je Vlasta Hubicki.

Potpora pčelarima

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek rekao je kako Krapinsko – zagorska županija dugi niz godina podupire pčelare te će im i dalje stajati na raspolaganju, no, dodao je kako se nada da u dogledno vrijeme neće biti potrebe za intervencijama, poput onih iz prošle dvije godina, kada su kroz Savez pčelarskih udruga pčelarima dodijelili 300 tisuća kuna za prevladavanje posljedica izrazito loših vremenskih uvjeta. Skupštini je nazočio i zamjenik načelnika Konjščine Vladimir Hađina, predsjednik Saveza pčelarskih udruga KZŽ Zdravko Bedeniković te predstavnici više prijateljskih pčelarskih udruga iz Krapinsko – zagorske županije, ostatka Hrvatske i Mađarske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba