Župan Kolar OŠ u Đurmancu

Sportska dvorana bit će kreditom od 7,3 milijuna kuna završena do kraja godine

Objavljeno: 28.02.2017. mladenmandic

Župan Željko Kolar sa suradnicima i projektantima danas je obišao sportsku dvoranu u Đurmancu. Gradnja dvorane veličine 30×20 metara sa svim pratećim sadržajima, započela je još prije sedam godina, no nedostatak novca usporio je radova. U njenu izgradnju, rekao je župan, općina Đurmanec dosad je uložila 3,5 milijuna kuna, Krapinsko – zagorska županija 3,7 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je 820 tisuća kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1,7 milijuna kuna. Za dovršetak projekta potrebno je još 7,3 milijuna kuna i taj će novac sada kreditom na 15 godina kod Privredne banke, osigurati Županija.

Energetska obnova škole

Radit će se također i kompletna energetska obnova škole s novom stolarijom, krovištem, fasadom, a u drugoj fazi i rekonstrukcija kotlovnice s grijanjem na sječku, što će stajati dodatnih 6,6 milijuna kuna s PDV-om. Do kraja tjedna ili početkom idućeg tjedna, rekao je Kolar, Županija će raspisati javnu nabavu.
– Očekujemo početak radova za otprilike dva mjeseca, i do kraja kalendarske godine dvorana bi se trebala završiti. Dodatnih 150 tisuća kuna trebalo bi onda i za uređenje okoliša i oko 150 tisuća kuna za proširivanje prilazne ceste koja ima nekoliko čestica i nekoliko vlasnika, za što bi Općina trebala srediti dokumentaciju, kako bi do dvorane i škole mogao prići i školski autobus. Uredilo bi se i okretište s protupožarnim putem. Budući da nije bilo niti jedne omotnice iz fondova Europske unije, niti je dobijen novac od nekog od triju ministarstva, odlučio sam predložiti Županijskoj skupštini da sami do kraja isfinanciramo dvoranu i Općina više neće morati participirati u njenoj izgradnji – rekao je župan Kolar.

Škola prokišnjava

Ravnatelj škole Krešimir Kralj rekao je kako su zadovoljni što će uskoro dobiti dvoranu, jer su djeca do sada nastavu tjelesnog odgoja preko zime izvodili u jednoj učionici, a preko ljeta na školskom igralištu. Dodao je kako je nova škola izgrađena 1983. godine, pa je već na nekoliko mjesta počela prokišnjavati, što oštećuje imovine i parketa, pa su zadovoljni što će se sada škola, koja ima 347 učenika, u potpunosti i energetski obnoviti. Miro Pavić v.d. pročelnika Đurmanca rekao je da će im ova dva projekta puno značiti te dodao da će Općina sada pokrenuti postupak legalizacije za pristupnu cestu, što je i uvjet za dobivanje uporabne dozvole za sportsku dvoranu. Župan je, nakon Đurmanca, sa suradnicima obišao i dvije područne škole, u Putkovcu i Maclju, koje će također trebati obnoviti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba