Skupština KUD-a Mihovljan

“Postali ste pravi kulturni ambasadori županije u Hrvatskoj, Europi i svijetu”

Objavljeno: 28.02.2017. mladenmandic

U Društvenom domu, održana je godišnja Skupština KUD-a Mihovljan. KUD Mihovljan osnovan je 2002. godine, a danas broji 83 člana, raspoređenih u tamburaško i folklorno područje djelovanja. Predsjednik KUD-a Ivan Bartolić, među prošlogodišnjim aktivnostima KUD-a, posebno je istaknuo svečani koncert “Svijet i tambura”, održan u rujnu, povodom desete godišnjice djelovanja Tamburaškog orkestra, koji je na prošlogodišnjoj županijskoj smotri Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga, proglašen najboljim u Županiji.

“Svijet i tambura”

– Trebamo poštivati običaje drugih, no moramo i čuvati svoju tradiciju i kulturu – istaknuo je Bartolić i najavio nastavak projekta “Svijet i tambura”, u sklopu kojeg će se, pod pokroviteljstvom Županije, ove godine održati veliki koncert u Festivalskoj dvorani u Krapini. Župan Željko Kolar istaknuo je kako je KUD Mihovljan sa svojim tamburaškim orkestrom pravi ambasador Krapinsko – zagorske županije u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Za poklon tamburica

– Vaša kvaliteta posljedica je ogromnog entuzijazma koji vlada ovdje u Mihovljanu i velikog znanja koje maestro Bartolić kao vrhunski glazbenik, sa svojim slobodnim vremenom, dariva ovoj djeci – rekao je župan Kolar, koji je na kraju sjednice predsjedniku KUD-a Mihovljan simbolično poklonio tamburicu – tradicijsku dječju drvenu igračku. Gost Skupštine bio je i predsjednik županijske Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Boris Roman Blažinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba