Otvara se automobilistička sezona

Ovog vikenda u Tuheljskim Toplicama i Kumrovcu šesto izdanje INA Rallyja

Objavljeno: 27.02.2017. mladenmandic

Nova automobilistička sezona 2017., već tradicionalno će i ove godine započeti u Kumrovcu. Međunarodni 6. INA Rally u Kumrovcu, kojem je i ove godine pokroviteljica predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, nadaju se organizatori, okupit će, kao i lani, više od 70 posada. Pripreme za organizaciju natjecanja su u punome jeku.

Redizajn brzinskih ispita

– Koncept utrke iz prošlih uspješnih sezona bio je temelj za redizajn brzinskih ispita. Zadržan je među publikom vrlo popularan dio staze, po kojem automobili prolaze dva puta na svakom brzinskom ispitu, a ciljevi se nalaze na novim pozicijama. Ovakvu izmjenu trase radili smo zbog posada, kako bi dobili što bolje uvjete natjecanja. S druge strane, željeli smo nastaviti i tradiciju sada već kultnog mjesta za publiku, na kojem se svake godine okupi nekoliko tisuća gledatelja. Oni tako s jednog mjesta mogu vidjeti prilično dugačak i atraktivan dio staze. Prošle je godine tom dionicom staze bilo više od 500 prolazaka automobila – rekao je direktor 6. INA Rallyja Kumrovec Željko Štefanić.

Prolog u Temama Tuhelj

Utrka počinje u petak od 16.30 sati, atraktivnim prologom na parkiralištu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, a u subotu su s ceremonijalnim startom ispred Titove rodne kuće, s početkom od 9 sati, četiri brzinska ispita u Kumrovcu i njegovoj okolici. Itinerer je dugačak 59 kilometara, od čega čak 70 posto otpada na brzinske ispite. Startna i ciljna ceremonija održat će se u Muzeju “Staro selo” u Kumrovcu. Najatraktivnije mjesto za praćenje utrke je samo stotinjak metara od središta Kumrovca, kod igrališta Osnovne škole, gdje će biti organizirana i ugostiteljska ponuda i ponuda OPG-ova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba