UBDR “SVETI JURAJ” G. STUBICA

“Članovi Udruge još će se aktivnije angažirati u organizaciji 20. manifestacije ‘Susreti za Rudija'”

Objavljeno: 27.02.2017. Jelena Jazbec

U Gornjoj Stubici održana je Skupština Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj”. Predsjednik Udruge Ivan Ilinić i tajnik Stjepan Lešković govorili su o brojnim aktivnostima u 2016. godini, tijekom koje su obilježeni svi važniji datumi vezani uz Domovinski rat, a članovi Udruge sudjelovali su i na brojnim lokalnim manifestacijama, kao i u projektu promicanja istine o Domovinskom ratu. Predsjednik Ilinić istaknuo je i kako će se UBDR “Sv. Juraj” aktivnije angažirati i na pripremi ovogodišnje 20. manifestacije “Susreti za Rudija”.

Pohvale za rad

Skupštini je nazočio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je pohvalio rad Udruge.
– Velika većina branitelja za sebe ne traži ništa, već kroz rad udruga poput vaše, brine za one za koje se nije pobrinuo sustav. Krapinsko – zagorska županija na godišnjoj razini izdvaja 200 tisuća kuna za programe i projekte braniteljskih udruge, dodatnih 200 tisuća dajemo kroz socijalni dio, za one koji su suočeni s neimaštinom, a imamo i posebne stavke za odlazak na obilježavanje najznačajnijih datuma iz novije hrvatske povijesti te odavanje počasti poginulim suborcima u različitim dijelovima Hrvatske – rekao je župan Kolar i podsjetio kako su se Zagorci borili u svim postrojbama i na svim bojištima u Republici Hrvatskoj.

Suradnja s Općinom

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić istaknuo je kako Općina gotovo svakodnevno surađuje s Udrugom.
Skupštini su nazočili i predsjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice Đurđica Labaš, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc te predstavnici više prijateljskih braniteljskih udruga s područja Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba