Gradsko vijeće Oroslavja

Za milijun eura, na rok od deset godina, Grad kupuje nekadašnju Orokonfekciju

Objavljeno: 25.02.2017. mladenmandic

Kako donosi Radio Stubica, Gradsko vijeće Oroslavja većinom glasova prihvatilo je ponudu za kupnju dijela nekadašnje Orokonfekcije. Za kupnju je bilo osam vijećnika, tri su bila protiv, a tri vijećnika bila su suzdržana. Grad će za dvije zgrade, dvorište, portu, trafostanicu, dvije garaže i parkiralište izdvojiti milijun eura, plativo u mjesečnim ratama na rok od deset godina.

Burna rasprava

Rasprava koja je prethodila odluci bila je na trenutke vrlo burna, prekidana i s dvije stanke. Započelo je konstatacijom da vijećnici nisu dobili dokumente koje su tražili na prošloj sjednici, da bi predsjednik Vijeća Stanko Čičko u ime klubova HDZ-a i nezavisnih vijećnika iznio prijedlog da se prodavatelju ponudi 500 tisuća eura, uz rok isplate od šest mjeseci. Razlog takvom spuštanju cijene bila je procjena da nakon ulaska u prostor treba u renoviranje uložiti 200 do 300 tisuća eura. Emil Gredičak naveo je da je tržišna cijena manja od tražene te da se za te novce može izgraditi vijećnica i vrtić. Gradonačelnik Ivan Tuđa upitao ih je imaju li drugi plan, ako prodavatelj ne prihvati njihovu ponudu, uz napomenu da je vrijednost projektiranog novog vrtića oko deset milijuna kuna. Nenad Mihalić zatražio je od Grada pravnu zaštitu vijećnika zbog napisa koji su se pojavili na internetu, a Agata Cvitić pozvala sve koji imaju bilo kakve sumnje u poštenje vijećnika da to prijave nadležnim institucijama.

Razmišljali o povlačenju ponude

Posljednji je u raspravi riječ dobio predstavnik Orokonfekcije u likvidaciji, Stjepan Frinčić koji je napomenuo da je zbog spomenutih napisa razmišljao o povlačenju ponude. Zamolio je vijećnika da odluče o ponudi, kakva god odluka bila, jer novih ponuda neće biti. Čičko je tada svoj prijedlog povukao, a Gradsko vijeće većinom podržalo kupnju. Vijeće je, donosi portal Radio Stubice, također prihvatilo i izmjenu proračuna zbog troškova kupnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba