ŽUPANIJSKE POTPORE UDRUGAMA

“Ove udruge spoj su ulaganja u budućnost i brige za najmlađe, ali i očuvanja kulture i naše povijesti”

Objavljeno: 24.02.2017. Jelena Jazbec

U prostorijama Krapinsko – zagorske županije, danas su potpisani ugovori o dodjeli ukupno 1,37 milijuna kuna udrugama civilnog društva koje djeluju na području KZŽ. Športskoj zajednici KZŽ dodijeljeno je 860 tisuća kuna, Županijskom školskom športskom savezu KZŽ 190 tisuća kuna, Zajednici amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ 150 tisuća kuna, “Kajkaviani, Društvu za prikupljanje čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine” 70 tisuća kuna, Zajednici tehničke kulture KZŽ 66 tisuća kuna i Kostelskoj pištoli – Keglevićevoj straži 35 tisuća kuna.

Drugi oblici pomoći

Predstavnici udruga zahvalili su se županu na novčanoj potpori, koja će uvelike doprinijeti njihovu radu.
– Mi kao Športska zajednica pokušavamo ta sredstva koja dobijemo iskoristiti najbolje što možemo. Sport nije organizam koji je statičan, to je živi organizam i mislim da u sportu na razini županije postižemo dobre rezultate, svake godine sve bolje – rekao je Stjepan Fotivec, predsjednik Športske zajednice KZŽ.
– Osim na ovoj pomoći, Županiji moram zahvaliti i na drugim oblicima pomoći tijekom godine. Naime, mi smo uspjeli doći do jednog dijela odora u kojima možemo nastupati u cijeloj Hrvatskoj i diljem Europe, upravo zahvaljujući pomoći Županije. Naša povijest i tradicija prepoznata je izvan granica Lijepe Naše, primljeni smo u Savez povijesnih vojnih postrojbi Europske unije i mislim da dostojno predstavljamo i našu državu i županiju i grad iz kojeg dolazimo – rekao je predsjednik udruge “Kostelska pištola – Keglevićeva straža”, Milan Flegar.

Šira suradnja

Predstavnicima udruga obratio se i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Ovi današnji potpisi predstavljaju novčanu, materijalnu potporu radu ovih udruga, no naša suradnja, dnevna, tjedna, mjesečna, i na drugim projektima i programima, puno je šira i veća od toga. Vaše udruge spoj su ulaganja u budućnost i brige za najmlađe, ali i očuvanja kulture i naše povijesti, i to je vaša najveća kvaliteta. Onaj tko ne ulaže u mladi naraštaj, nema budućnost, a isto tako, budućnost nema ni onaj tko ne cijeni i ne čuva svoju prošlost – zaključio je Kolar.
Potpisivanju ugovora nazočila je i zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba