GLAZBENA POSLASTICA

Dukat Stray, jedan od nositelja novog americana vala, u Zelenoj dvorani nastupit će sa zabočkim umjetnikom J.R. Augustom

Objavljeno: 22.02.2017. Jelena Jazbec

Dušan Strajnić, poznatiji kao Stray Dogg ili Dukat Stray, povodom hrvatske mini turneje u solo varijanti, dolazi u zabočku Zelenu dvoranu, gdje će u nedjelju, s početkom u 18 sati, nastupiti sa svojim prijateljem J.R. Augustom.

“Americana night festival”

Počevši kao akustični kantautor, Dušan Strajnić – Dukat okupio je bend Stray Dogg, koji je u vrlo kratkom vremenu izgradio kultni status nositelja beogradske scene i jednog od prepoznatljivih imena novog americana vala. Osim nastupima na značajnijim festivalima regije, u beogradskom Sava centru i rasprodanom Lisinskom, i trima albumima, Stray Dogg se može pohvaliti i suradnjom sa svjetski poznatim Devendrom Banhartom na pjesmi “Time”. Uz sve to, organizira i “Americana night festival” u Beogradu, koji je doživio već četiri izdanja.

Četiri godišnja doba

Nikola Vranić, u glazbenom svijetu poznatiji kao J.R. August, mladi je umjetnik, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Vrlo je hvaljen, i od strane publike, kao i kritike, a pažnju javnosti privukao je kvadrilogijom “Change of Seasons” – pričom o četiri godišnja doba, ispričanom kroz četiri videospota. S prvim od njih, “Man With A Magnificent Mind”, našao se na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya.
Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba