RADOVI U KRAPINSKIM TOPLICAMA

Aleja kestena uskoro bi trebala postati atraktivna šetnica, a počinje i obnova Bellevuea

Objavljeno: 22.02.2017. Jelena Jazbec

U Krapinskim Toplicama, započeli su radovi na uređenju Aleje kestena. Radi se o projektu vrijednom 200 tisuća kuna, koji financiraju Općina Krapinske Toplice i Ministarstvo graditeljstva.

Pješačka poveznica

– Uredit će se pješačka staza te instalirati klupe i koševi za smeće. Projekt uređenja Aleje kestena jako je dobro koordiniran s privatnim investicijama, pa će tako nakon završetka ove faze uređenja, započeti radovi na obnovi Bellevuea, zgrade koja se nalazi na kraju Aleje. Projekt je bio nužan jer je Aleja zapravo pješačka poveznica centra Krapinskih Toplica i naselja Klokovec, a koriste je mnogi mještani, ali i mnogi gosti, kao šetnicu. Nova podloga bit će prilagođena i osobama s invaliditetom. Rok za završetak radova je 30 dana – doznajemo od načelnika Krapinskih Toplica Ernesta Svažića.

Obnova platoa crkve

Nastavljeni su i radovi na obnovi platoa ispred župne crkve Presvetog Trojstva. Oni su već trebali biti završeni, no zbog zimskih uvjeta bili su obustavljeni na oko mjesec i pol dana.
– Imperativ nije bio poštivanje roka, nego da se radovi kvalitetno izvedu – rekao je Svažić.
Vrijednost uređenja platoa je 400 tisuća kuna, a projekt financiraju Općina Krapinske Toplice i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba