Gradsko vijeće Oroslavja

Na tjedan dana odgođena odluka o eventualnoj kupnji Orokonfekcije

Objavljeno: 18.02.2017. mladenmandic

Oroslavsko Gradsko vijeće, kako na svom portalu donosi Radio Stubica, na tjedan je dana odgodilo odluku o kupnji nekretnina nekadašnje Orokonfekcije. Riječ je o dvije zgrade, dvorištu, porti, trafostanici, dvije garaže i parkiralištu. Nekretnine su Gradu Oroslavju ponuđene za iznos od milijun i 80 tisuća eura, što bi se isplatilo u mjesečnim obrocima na rok od deset godina.

1500 četvornih metara

U raspravi, koja je bila slična kao i na prošloj sjednici, moglo se čuti kako Grad treba adekvatne prostore za rad, no postoje još neke nedoumice. Gradska uprava konzultirala je i Ministarstvo financija, mogu li se zadužiti na ovaj način i dobila pozitivan odgovor. Neki od vijećnika smatraju da Gradu ne treba 1500 četvornih metara prostora, ali kako nije moguće kupiti samo dio zgrade, cijenu bi željeli smanjiti tako da se iz kupnje izuzmu parkiralište, porta i još neki prostori. Sudjelujući u raspravi, predstavnik Orokonfekcije Stjepan Frinčić naglasio je da su prodavatelji spremni spustiti cijenu na milijun eura, ako se dogovor postigne.

Koncesija za igralište

Na prijedlog vijećnika HDZ-a Emila Gredičaka, Gradsko vijeće je na kraju odlučilo da će se odluka o kupnji prolongirati za sedam dana, kako bi vijećnici dobili na uvid još neke dokumente te razmotrili novu ponudu. Vijeće je većinom glasova prihvatilo i odluku da se Nogometnom klubu Oroslavje da u koncesiju na 25 godina nogometno igralište u Parku obitelji Prpić, kako bi mogli izgraditi nove klupske prostorije, budući da projekt namjeravaju financirati kroz fondove Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba