Krapinske Toplice

Za bolje uvjete liječenja pacijenata, u Specijalnoj bolnici dovršena investicija od 5,3 milijuna kuna

Objavljeno: 17.02.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa svojim suradnicima je u pratnji ravnatelja zagorskih medicinskih ustanova, danas obišao Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama. Tamo su završeni radovi na investiciji vrijednoj više od 5,3 milijuna kuna, od čega je 1.315.000 kuna decentraliziranog novca Krapinsko – zagorske županije.

Najviše za novih 88 kreveta

– Pokazali smo dio onoga što je naša bolnica radila što se tiče materijalnih ulaganja u 2016. godini. Obnovili smo sobu u staroj bolničkoj zgradi, gdje će se sterilizirati materijal i instrumenti, obnovljeni su podovi na neurologiji, nabavljeni su novi kreveti na odjelu neurološke rehabilitacije i jedan ultrazvučni dijagnostički aparat vrijednosti 400 tisuća kuna, holteri tlaka i EKG-a, nekoliko uređaja za fizikalnu terapiju, napravljena je kompletna rekonstrukcija sedam soba i osam kupaonica te pet klimatizacijskih sustava za 16 soba. Nabavljeni su i novi televizori za sobe, a uvodi se i bežični internet. Najviše novca otišlo je na 88 novih kreveta s ugrađenim elektromotorom i noćnih ormarića sa stolićima za odjel neuroloških bolesnika – rekla je ravnateljica Specijalne bolnice Željka Žnidarić.
Župan Željko Kolar nadovezao se kako je ova investicija kontinuitet odgovorne zdravstvene politike koje provodi Županija.

Važno da ih tehnološki pratimo

– Kad se išlo u sanaciju bolnica, u Zagorju je jedino morala biti sanirana zabočka Opća bolnica, dok su specijalne bolnice poslovale pozitivno. Zahvaljujem ravnateljici i Upravnom vijeću što su na najbolji mogući način iskoristili novac, s tim da je Specijalna bolnica uložila više od četiri milijuna kuna vlastitih sredstava te još 1.350.000 kuna za redovno održavanje. U dogovoru s ministrom zdravlja, nadam se da će se ubuduće i specijalne bolnice moći natjecati za nabavku suvremene medicinske opreme iz novca europskih fondova. Budući da imamo izuzetno kvalitetno medicinsko osoblje, ne smijemo dozvoliti da njihovo znanje i ulaganje u sebe, bude ispred onoga što im možemo pružiti i zato je izuzetno važno da ih tehnološki pratimo – rekao je župan Kolar. Dodao je i kako će Županija s Fondom za zaštitu okoliša, u Specijalnoj bolnici krenuti i s projektom energetske učinkovitosti – u investiciju od šest milijuna kuna za izmjenu stolarije, odnosno velikih staklenih površina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba