ŽUPANIJSKA NATJECANJA

Evo tko su najbolji mladi zagorski informatičari

Objavljeno: 17.02.2017. Jelena Jazbec

Održana su županijska natjecanja iz informatike za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola. Osnovnoškolsko natjecanje održano je u Osnovnoj školi Konjščina. Prvo mjesto u kategoriji “Osnove informatike” osvojio je Blaž Stužić iz OŠ Zlatar, drugo mjesto Borna Cesarec iz OŠ Augusta Cesarca iz Krapine, a treće mjesto Katarina Majdak iz OŠ Konjščina. U kategoriji “Programski jezik LOGO”, pobijedili su učenici iz Svetog Križa Začretja te Gornje i Donje Stubice.
Natjecanje za srednjoškolce održano je u Školi za dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Sudjelovalo je 36 učenika, koji su se natjecali u dvije kategorije, “Algoritmi” i “Osnove informatike”.
U kategoriji “Algoritmi”, prva mjesta osvojili su Vladimir Šindler (1. razred, Gimnazija A.G. Matoš, Zabok), Karlo Puh (2. razred, SŠ Krapina), Karlo Pušelj (3. razred, SŠ Krapina) i Ivan Armano Šarunić (4. razred, Gimnazija A.G. Matoš).
Iz “Osnova informatike”, u kategoriji prirodoslovno – matematičkih gimnazija, najbolje znanje pokazao je Ivo Veverec iz Gimnazije A.G. Matoš, u kategoriji općih gimnazija, Marica Sokolić, također iz zabočke Gimnazije, i u kategoriji strukovnih škola, David Gorup iz SŠ Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba