Humanitarna akcija

Za malu Petru Latin dosad prikupljeno više od 58 tisuća, na samoj utakmici 13.650 kuna

Objavljeno: 16.02.2017. mladenmandic

Na humanitarnoj nogometnoj utakmici između ekipe Zagorja i veterana NK Hajduka iz Splita, za pomoć teško bolesnoj troipolgodišnjakinji Petri Latin iz Lobora, koja je u petak odigrana u Sportskoj dvorani u Bedekovčini, ukupno je dosad prikupljeno 13.650 kuna i taj iznos, rekli su nam u Općini Bedekovčina, uplaćen je na žiro račun u svrhu Petrinog liječenja.

Prodano 955 karata

Na humanitarnoj utakmici prodano je ukupno 955 karata po cijeni od deset kuna, što iznosi 9550 kuna, a dodatnih 4100 kuna skupljeno je od licitacije lopte i dresa s potpisima nogometaša Hajduka. Za loptu je Zvonko Jakuš iz Bedekovčine dao 3100 kuna, dok je za Hajdukov dres Jurica Bizjak iz Zlatara, predsjednik Udruge invalida Krapinsko – zagorske županije, izlicitirao tisuću kuna. Do danas su i razne ustanove, gospodarstvenici i privatne osobe, na otvoreni žiro račun za pomoć Petri donirale dodatnih 45.074 kune. To znači da je za troškove liječenja male Loborčanke u Njemačkoj dosad osigurano ukupno 58.724 kune.

Srasli kralješci

Podsjećamo, Petri Latin, kojoj nisu prepoznali dijagnozu u Hrvatskoj jer je jedina s tom bolešću kod nas, prvo će terapiju, a kasnije i operativni zahvat, morati obaviti u Njemačkoj. Petra ima cistu na leđnoj moždini, a sraslo joj je i pet vratnih kralješnjaka na kojima nisu zatvoreni stražnji lukovi, koje će biti potrebno nadomjestiti plastikom. Zbog svega toga, Petrina je leđna moždina nezaštićena, a to znači da bi joj i malo jačim trzajem sve moglo puknuti i u tom bi slučaju ostala potpuno nepokretna. Svaki pogrešan trzaj glavom ili vratom, mogao bi za nju biti koban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba