Skupština DVD-a Pregrada

Pregračani dobili novu vatrogasnu cisternu vrijednu 240 tisuća kuna

Objavljeno: 15.02.2017. mladenmandic

Pregradi je održana izborna Skupština DVD-a Pregrade. Na sjednici je sjednice obavljena i primopredaja novog vozila – cisterne kapaciteta pet tisuća litara, koje će služiti kako za gašenje požara tako i za dovod pitke vode po pregradskim bregima. Pregradski vatrogasci ovime su nakon gotovo 30 godine dobili novu cisternu čime će se uvelike poboljšati njihova opremljenost i brzina dolaska na požarište i ostale intervencije.

Vatrogasci DVD Pregrada ovom nabavkom iznimno su zadovoljni, jer je njihov vozni park sada u potpunosti obnovljen i jedan je od najmlađih na području Krapinsko – zagorske županije. Nabavu cisterne sufinancirala je Državna uprava za zaštitu i spašavanje u iznosu od 240 tisuća kuna, temeljem Odluke o sufinanciranju nabave novog vatrogasnog vozila, koju je 2015. godine osobno predao u prostorijama DVD-a, tadašnji ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. DVD Pregrada ovom prigodom dodijelio je i zahvalnicu za nesebičan doprinos i potporu vatrogasnom Društvu gradonačelniku Grada Pregrade, Marku Vešligaju, a zahvalnicu je primio i Siniša Hajdaš Dončić.

Za predsjednika Društva izabran je Milan Burić, za njegova zamjenika dosadašnji dugogodišnji predsjednik Dominik Martinko, za zapovjednika Siniša Petrak, a za njegovog zamjenika Andrija Vdović. U Nadzorni odbor izabrani su Josip Vdović kao predsjednik te Mihael Koprivnjak i Miljenko Ilijaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba