Recital ljubavne poezije “Željka Boc”

Marijabistričanka Sanja Mendek, među 325 radova, s pjesmom “Lov” dvostruka pobjednica

Objavljeno: 15.02.2017. mladenmandic

Na Valentinovo je u Mariji Bistrici pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije održan 14. Recital ljubavne poezije “Željka Boc”.

– Stanite! Nije sve u žurbi, jurenju za novcem i moći, hranom ili čišćenjem. Ima nešto što se zove ljubav. Danas se prisjećamo naše Željke i njezinih stihova, ali dakako otvaramo i put novim pjesnicima i novim stihovima – istaknula je predsjednica zagorske Županijske skupštine Vlasta Hubicki na početku večeri te čestitala idejnoj začetnici i glavnoj organizatorici Recitala, ravnateljici Općinske knjižnice i čitaonice Marije Bistrica Miri Pižir.

Nagrade i pohvale

Prvu nagradu prosudbene komisije osvojila je Sanja Mendek, pjesnikinja iz Marije Bistrice, čija je pjesma “Lov” proglašena najboljom među 325 uradaka pristiglih na ovogodišnji natječaj. Drugu je nagradu stručni sud dodijelio Ivi Sviben za pjesmu “Ocean”, dok je treća nagrada pripala Goranu Gatalici za pjesmu “Možda smo se trebali više slušati”. Ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i Enes Kišević, odlučio je pohvaliti još tri pjesme. Treću pohvalu dobila je pjesma “Nevidljiva žena” Ivane Skuhala Karasman iz Zagreba, druga pohvala pripala je Cvijeti Grijak iz Sesveta i pjesmi ”Goli i sijedi”, a prva autorici Slavici Sarkotić iz Lekenika i pjesmi ”Jednostavna pjesma o zelenom i plavom”.

“Lov” najbolji i publici

Sanja Mendek i pjesma “Lov”, proglašene su najboljima i u posebno organiziranom glasanju publike. Stihove na manifestaciji su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gosti bili su Elena Kleflin i Jurica Vugrek. Na završnoj večeri Recitala bili su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te župnik župe Sveti Andrija iz Laza Ivan Jakopović.



Tko je bila Željka Boc?

Željka Boc rođena je 1976. godine u Zagrebu. Pisanjem se počela baviti u najranijoj mladosti. Za svoje radove na raznim natjecanjima često je bila nagrađivana. Prvu zbirku pjesama “Latice i sreća” izdala je 1997. godine. Radila je na Radiju Mariji Bistrici i bila stalni suradnik glasila Svetišta Majke Božje Bistričke “Milosti puna”. U Bedekovčini na pjesničkim Susretima riječi 2002. godine njezina pjesma “Na odjelu papirnate konfekcije” uvrštena je u 30 najboljih pjesama u Hrvatskoj. U studenom 2002. godine, tiskala je svoju drugu zbirku pjesama “Geometrija”. Trinaest dana nakon promocije svoje druge zbirke pjesama, tragično je skončala svoj život u prometnoj nesreći. Ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice u Mariji Bistrici Mira Pižir, prošle je godine, kao idejna začetnica i organizatorica Recitala Željke Boc, nagrađena i Poveljom Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba