PK Olimp u Dubrovniku i Rijeci

Tesa Novak državna prvakinja u tri discipline i doprvakinja u jednoj

Objavljeno: 13.02.2017. mladenmandic

Plivačice i plivači PK Olimp Zabok nastupili su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske za kadete u Dubrovniku, te na jakom Međunarodnom plivačkom mitingu na riječkoj Kantridi. U Dubrovniku, natjecanje je održano na 25-metarskom bazenu Gruž, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i plivačkog kluba Jug iz Dubrovnika. Nastupilo je 200-tinjak natjecatelja. Plivački klub Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića, nastupio je s jednom plivačicom i tri plivača. Najbolja iz redova Olimpa i jedina osvajačica državnih odličja u Dubrovniku, bila je kadetkinja Tesa Novak, koja je postala državnom prvakinjom u tri discipline, a u jednoj je bila doprvakinja. Tesa Novak postala je državnom prvakinjom na 400 slobodno, na 100 slobodno i 200 slobodno te doprvakinja na 100 metara leptir. Od ostalih vrijednih rezultata, potrebno je spomenuti i odlično deveto mjesto Patrika Ercega kao mlađeg kadeta u konkurenciji sa starijima na 800 slobodno.

Prikupljanje iskustva

Gašpar Futivić i Mauro Šipek Glavač plivali su s pozivnicom Hrvatskog plivačkog saveza, dobivši “Wild Card”, i iskoristili ovo natjecanje za prikupljanje iskustava za nastavak karijere. Iduće natjecanje za mlađe uzraste je Miting sv. Patrika u Zagrebu sredinom ožujka.
Plivači Olimpa iz Zaboka nastupili su proteklog vikenda i na dvodnevnom, devetom Međunarodnom plivačkom mitingu na 50-metarskom olimpijskom bazenu Kantrida, kojeg je organizirao Plivački klub Primorje Croatia osiguranje iz Rijeke “Victoria Primorje”. To je ujedno bilo i treće natjecanje iz serijala HPS Grand prix Hrvatska. Plivalo je ukupno 543 plivačica i plivača iz 54 plivačka kluba iz Italije, Mađarske, Švedske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, te jedna plivačica s Filipina. Radi se o jednom od najjačih plivačkih mitinga u ovogodišnjoj plivačkoj sezoni. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije.

Četiri finala

Deset najiskusnijih plivača Olimpa iz Zaboka predvodila je trenerica Maja Martinić. Nastupili su Tin Bogdanić, Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Manuel Jurak, Lovro Futivić, David Benčić, Marta Vidas, Magda Slovenec, Lana Halapir i Lara Lončarić. Prvog dana natjecanja, u subotu, Karlo Iljaš je izborio dva B finala. Bio je osmi na 100 slobodno i osmi na 200 leptir. U nedjelju je nastupio u finalu discipline 1500 metara slobodno i osvojio peto mjesto među juniorima. Nikola Iveković plivao je C finale na 100 prsno i osvojio 13. mjesto. Svi ostali Olimpovci popravili su svoja najbolja osobna vremena. Sljedeće natjecanje za najstarije plivačice i plivače je Ekipno prvenstvo Hrvatske na 50-metarskim bazenima sredinom ožujka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba